ΠΟΛΟ

Ασημάκη: "Αυτό που έπρεπε να αλλάξουμε ήταν η νοοτροπία του νικητή"

Ασημάκη: "Αυτό που έπρεπε να αλλάξουμε ήταν η νοοτροπία του νικητή"

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε για την επιστροφή της στην Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών και αναφέρθηκε σε όσα πρέπει να αλλάξουν για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς.

Την πρώτη της προπόνηση υπό την τεχνική ηγεσία του Τεό Λοράντου έκανε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Σίγουρα, ένα από τα πρόσωπα που τράβηξαν τα βλέμματα πάνω της ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία επέστρεψε στην Εθνική ομάδα.

Η φουνταριστή της γαλανόλευκης δήλωσε έτοιμη να βοηθήσει τα μέγιστα για την πρόκριση.

"Κάνουμε μία νέα αρχή όλοι μαζί. Εγώ αποφάσισα στην αρχή της περιόδου να απέχω από την Εθνική, χωρίς να θέλω να επεκταθώ σε αυτό το θέμα. Δεν κοιτάω πίσω και στα παλιά. Δεν πρέπει να ακυρώσουμε τις επιτυχίες που πετύχαμε με τον κ. Μορφέση στο παρελθόν. Έβλεπα τα κορίτσια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και εγώ σαν αρχηγός δεν ήμουν εκεί και δεν ήταν ευχάριστο αυτό. Έχουμε ένα δύσκολο στόχο μπροστά μας, επικεντρωνόμαστε σε αυτόν, με νέα τεχνική ηγεσία. Ο Τεό Λοράντος ασχολείται πρώτη φορά με γυναικείο τμήμα, αλλά οι επιτυχίες με τους Νέους έως τώρα, δείχνουν την προπονητική του αξία. Φυσικά, η Αντιγόνη Ρουμπέση με την Φιλιώ Μανωλιουδάκη δίπλα στον Τεό Λοράντο συμπληρώνουν μια πολύ δυνατή ομάδα και πιστεύουμε σε αυτή. Έχουμε πολλές δυνατότητες, όμως χρειάζεται και πολύ δουλειά, για να πετύχουμε τον δύσκολο στόχο της πρόκρισης. Αυτό που έπρεπε να αλλάξουμε ήταν η νοοτροπία του νικητή και θεωρώ ότι είμαστε στον σωστότερο δρόμο για να το αλλάξουμε αυτό και θέλω να δω αυτή την ομάδα να χαρίζει πάλι επιτυχίες στον Ελληνικό Αθλητισμό. Χαίρομαι πολύ που είμαι ξανά εδώ, είμαι περιφανή που είμαι μέλος της Εθνικής Ελλάδας και όλες θα δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση" τόνισε στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ.

Με τη σειρά της, η Ελευθερία Πλευρίτου, δήλωσε: "Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο υπήρχε μία κάθοδος και δεν τα πηγαίναμε καλά. Έγινε ένα φρεσκάρισμα και έχουμε λίγες ημέρες μπροστά μας μέχρι το Προολυμπιακό Τουρνουά, για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση και θα τα δώσουμε όλα γι αυτόν. Ο σημαντικότερος αγώνας είναι στην τετράδα, με τη νίκη να δίνει και το εισιτήριο της Ολυμπιάδας. Πιθανότατα, αν είμαστε εκεί, θα βρούμε την Ιταλία ή την Ολλανδία και πιστεύω ότι θα κριθεί η πρόκριση στο ποιός το θέλει πιο πολύ. Η επιστροφή της Ασημάκη είναι σημαντική, γιατί μας είχε λείψει και πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμα πιο καλές. Είμαι πολύ αισιόδοξη, το θελουμε πολύ και θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε την πρόκριση".

Από την πλευρά της, η Έλενα Ξενάκη, ανέφερε: "Πάντα μετά από μία αλλαγή έρχεσαι με νέα ενέργεια και πιστεύω ότι μας έχει βοηθήσει πολύ αυτό. Πάντα οι αλλαγές κάνουν καλό. Τον τελευταίο καιρό χάναμε εύκολα, στο πόλο μπορεί να συμβεί αυτό, όμως μπορεί να αλλάξει και έχουμε θέληση να το πετύχουμε. Όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους, στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε αυτό. Από το 2018 που αρχίσαμε να χάνουμε τα μεγάλα ματς έπεσε η ψυχολογία μας, αλλά πιστεύω ότι με μία καλή νίκη θα αλλάξει αυτό. Τραυματισμοί πάντα υπάρχουν, αλλά, με λίγες μέρες να απομένουν για το Προολυμπιακό Τουρνουά, όλες σφίγγουμε τα δόντια. Επιλογή αντιπάλων δεν κάνουμε, γιατί τα σημαντικά παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αυτή τι στιγμή η Ιταλία δεν είναι τόσο καλή όσο η Ολλανδία, αλλά παίζει στην έδρα της".

Η Αντιγόνη Ρουμπέση και η Φιλιώ Μανωλιουδάκη θα είναι στο πλευρό του Τεό Λοράντου, δίνοντας νέο "αέρα" στην Εθνική ομάδα. Η Αντιγόνη Ρουμπέση, ανέφερε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας τα εξής: "Ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Από κει και πέρα θέλουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου στις τελευταίες δύο Ολυμπιάδες δεν είχε πάει η Εθνική ομάδα. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και όλη μας την ψυχή για να πάνε όλα καλά. Δεν κοιτάμε τίποτα άλλο πέρα από το στόχο μας".

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, για το αν μπορεί η Εθνική ομάδα να πάρει την πρόκριση, δήλωσε τα κάτωθι: "Έχουμε όλοι θετική σκέψη και είμαστε εδώ για να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, εμείς όμως κοιτάμε το στόχο μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ