ΠΟΛΟ

Gwangju 2019: Έκανε το "2 στα 2" η Εθνική γυναικών, 13-7 το Καζακστάν

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Εθνική γυναικών στο πόλο πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου επικρατώντας 13-7 του Καζακστάν και περιμένει πλέον τον αντίπαλό της με φόντο τα προημιτελικά.

Έκανε το καθήκον της και πέτυχε τηδεύτερη νίκη της σε τρία ματς (έχει ηττηθεί από την Ισπανία) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανκζού, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, καθώς επιβλήθηκε με 13-7 επί του Καζακστάν.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κλείδωσε τη 2η θέση του Γ’ Ομίλου και πλέον περιμένει τον αντίπαλό της στο χιαστί (που πιθανότατα θα είναι η Κίνα), μεστόχο την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Εκεί, βέβαια, αν προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα των ΗΠΑπου αποτελεί το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας έλεγξε από την αρχή τον ρυθμό του ματς με το Καζακστάν. Έφτασε να προηγείται και με 9-2, όντας πολύ καλή στην άμυνα και με πλουραλιστικές λύσεις στην επίθεση. Στιςαρχές του τρίτου οκταλέπτου “κόλλησε” και οι Καζάκες έτρεξαν ένα σερί 4-0 μειώνοντας σε 9-6. Παρόλα αυτά η Ελλάδα αντέδρασε και έφτασε στην άνετη νίκη.

Στο άλλο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του Ομίλου η Ισπανία έκανε το 3/3 επικρατώντας με 19-6 της Κούβας και πήρε την πρωτιά και το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 1-3, 4-2.

ΕΛΛΑΔΑ(Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη 2, Κώτσια 1, Νίνου Ειρ. 2, Πλευρίτου Ελ., Ξενάκη 3, Κοτσιώνη.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ(Μάρατ Ναουραζμπέκοφ): Ζαζκιμπάεβα, Κενεμπάιεβα, Ακιλμπάϊεβα, Τούροβα 1, Ζακίροβα 3, Ρόγκα 1, Νοβίκοβα, Μουζέρεβα, Γερέμινα, Μιρζαμπέκοβα 2, Μίρσινα, Κριτάνκοβα, Αλιμπάγεβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ