Η γυναικεία ομάδα πόλο των Ηνωμένων Πολιτειών νίκησε 11-6 την Ισπανία στον τελικό και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Νότια Κορέα.

Η γυναικεία ομάδα πόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Νότια Κορέα. Στο μεγάλο τελικό επικράτησε εύκολα με 11-6 της Ισπανίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Τρίτη κατετάγη η Αυστραλία, η οποία στο μικρό τελικό επιβλήθηκε 10-9 της Ουγγαρίας και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

ADVERTISING

Μετά το χρυσό το 2015 και το 2017, η αμερικάνικη ομάδα βγήκε πρώτη και το 2019, φτάνοντας τα έξι χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Η ομάδα της Στεφανίας Χαραλαμπίδη και της Άσλεϊ Τζόνσον, που πήρε τον Ιούνιο και το World League, κατέκτησε την κορυφή στην Γκουάνγκζου.

Οι Η[Α κυριάρχησαν από το ξεκίνημα και παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέλαβαν οι Ισπανίδες, έφτασαν σε μια ακόμη νίκη, κυρίως χάρη στο εξαιρετικό τρίτο οκτάλεπτο που πέτυχαν τέσσερα τέρματα δίχως να δεχθούν κανένα. Έτσι, λοιπόν, το τελικό 11-6 ήρθε μάλλον φυσιολογικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την πέμπτη θέση κατέκτησε η Ρωσία καθώς επικράτησε με 10-9 της Ιταλίας, ενώ η Εθνική ομάδα κατέλαβε την όγδοη θέση μετά την ήττα της με 11-9 από την Ολλανδία.

ADVERTISING

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 4-0, 2-3

ΗΠΑ (Άνταμ Κρικόριαν): Λόγκαν, Μούσελμαν, Σάιντεμαν 1, Φατάλ Ρ. 1, Χάουσχιλντ 1, Στέφενς Μ. 2, Χαραλαμπίδη 1, Νιούσουλ Κ. 3, Φίσερ Αρ. 1, Γκιλκριστ, Φίσερ M. 1, Γουίλιαμς, Τζόνσον.

Ισπανία (Μίγκελ Όκα): Έστερ, Μπαχ, Α. Έσπαρ, Ορτίθ 2, Ταράγκο 3, Γκονζάλεζ Κ., Έσπαρ, Καράσκο, Φόρκα 1, Κρέσπι, Γκαρσία, Λέιτον, Σάντσεζ.

AP Photo/Lee Jin-man