ΠΟΛΟ

Gwangju 2019: Πικρός αποκλεισμός της Εθνικής, 7-6 η Ιταλία

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΚΡΑΝΙA / WORLD LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΚΡΑΝΙA / WORLD LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Εθνική πόλο ανδρών ηττήθηκε με 7-6 από την Ιταλία και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Νότια Κορέα.

Όνειρο ήταν και πάει. Η Εθνική πόλο ανδρών ηττήθηκε με 7-6 από την Ιταλία σε έναν κλειστό προημιτελικό και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Νότια Κορέα. Πλέον, θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8 με την Αυστραλία και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, ενώ η σκουάντρα ατζούρα θα παίξει με την Ουγγαρία στον έναν ημιτελικό, ενώ ο άλλος είναι Κροατία - Ισπανία.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πλήρωσε τα τρία γκολ που δέχθηκε σε κόντρα και δεν εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική της απόδοση στην άμυνα στον λιγότερο. Η Ιταλία προκρίθηκε για τέταρτη φορά στα ημιτελικά στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Ντι Φούλβιο με εξάμετρο και ενώ απέμεναν 6 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Μέχρι το φινάλε δεν σημειώθηκε άλλο τέρμα.

Για τη γαλανόλευκη, δυο γκολ πέτυχαν οι Γεννηδουνιάς και Γούνας και από ένα οι Φουντούλης και Κολόμβος. Από την άλλη, για την Ιταλία οι Ντι Φούλβιο και Λουόνγκο είχαν από δυο και ένα οι Φιλιόλι, Βελότο και Φιγκάρι. Η Εθνική μας έβαλε 5 γκολ στον παίκτη παραπάνω σε 12 ευκαιρίες, ενώ οι ατζούρι είχαν 3 στα 10.

Το αντιπροσωπευτικό μας έχασε την ευκαιρία να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων, αλλά και ενός εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το οποίο θα πρέπει πλέον να κερδίσει το 2020, είτε μέσω Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είτε στο προολυμπιακό τουρνουά. Η ελληνική ομάδα θατην Πέμπτη (25/7, 09:30) θα αντιμετωπίσει τα "καγκουρό".

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 3-2, 0-1

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Ντε Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Ντι Σόμα, Βελότο 1, Ρεντσούτο, Ετσενίκε, Φιγκάρι 1, Μποντέγκας, Αϊκάρντι, Ντόλτσε, Νικόσια

Θυμηθείτε το LIVE του Sport24.gr για το Ελλάδα - Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ