ΠΟΛΟ

Κύπελλο πόλο γυναικών: ΝΕ Πατρών και Νηρέας Χαλανδρίου στο Final 4

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΝΕΠ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΝΕΠ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΝΕ Πατρών και ο Νηρέας Χαλανδρίου ακολούθησαν τον Ολυμπιακό στο Final 4 του Κυπέλλου στο πόλο των γυναικών. Πανιώνιος και Βουλιαγμένη θα παλέψουν για το τελευταίο εισιτήριο.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης νίκησε άνετα τον ΝΟ Λάρισας με 16-4, στον μεταξύ τους αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο κολυμβητήριο της Λάρισας και προκρίθηκε για τη συνέχεια, αλλά για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στο Final-4 θα έχει ακόμα έναν έξτρα αγώνα, αυτόν με τον Πανιώνιο στιις 31 Μαρτίου του 2020 (Το Final-4 είναι στις 10-11 Απριλίου 2020).

Τεράστια νίκη με ανατροπή, στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, που της έδωσε ιστορική μια πρόκριση, πέτυχε η ΝΕ Πατρών στην έδρα της το απόγευμα της Τετάρτης (4/12).

Η ομάδα του Δημήτρη Μπιτσάκου επιβλήθηκε με 8-7 επί του ΝΟ Ρεθύμνου, στον μεταξύ τους προημιτελικό, στο κολυμβητήριο "Αντ. Πεπανός" της αχαϊκής πρωτεύουσας και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final-4 της διοργάνωσης.

Η ΝΕ Πατρών είχε βρεθεί να χάνει με 5-1 στο δεύτερο οκτάλεπτα και με 7-3 στα μισά του τρίτου, καθώς μέχρι τότε τον απόλυτο έλεγχο είχε η ομάδα του Κουνδουράκη. Από εκείνο το σημείο, όμως, όλα γύρισαν, οι Πατρινές έκαναν την ολική επαναφορά, ισοφάρισαν τρία λεπτά πριν από τη λήξη και πήραν τη νίκη στην εκπνοή, 1 δευτερόλεπτο πριν από το φινάλε, με γκολ της Κατερίνας Μιχαηλίδου στον παίκτη παραπάνω.

Την πρόκρισή του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση Γυναικών πέτυχε ο Νηρέας Χαλανδρίου. Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη επιβλήθηκε με συνολικό σκορ 16-15 επί του ΑΝΟ Γλυφάδας, στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, μετά από έναν συναρπαστικό προημιτελικό αγώνα που η κανονική του διάρκεια έληξε με 11-11, στο κολυμβητήριο του Χαλανδρίου.

Ο Νηρέας έπαιρνε προβάδισμα ενός και δύο γκολ στη διάρκεια του παιχνιδιού. Με τον ΑΝΟΓ, όμως, να μην τα παρατά και να ισοφαρίζει, μέχρι και το τελικό 11-11, στο 0:44 πριν από τη λήξη με γκολ της Κοντογιάννη.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτριες της Ευτυχίας Καραγιάννη ήταν πιο ψύχραιμες και επικράτησαν με 5-4, μετά από συνολικά επτά συν επτά (14) πέναλτι που εκτέλεσαν και οι δύο ομάδες. Η Μαρία Λάζαρη απέκρουσε δύο πέναλτι της Άννας Μαμόγλου, ενώ η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια της Μαστρόκαλου, στην τελευταία εκτέλεση. Για τον ΑΝΟΓ η Αρχοντάκη έπιασε το πέναλτι της Αγγελίδη, ενώ η Τορνάρου στην πρώτη ευκαιρία Νηρέα να καθαρίσει, είχε στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο τελευταίο πέναλτι για την ομάδα των Βορείων Προαστίων ευστόχησε η Φωτεινή Τριχά, που ήταν η κορυφαία του αγώνα.

ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 4-16

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-4, 3-6, 0-3.

ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σπύρος Τσιάρας): Γούλα, Μπενέκου, Τουλουμτζίδου, Καριπίδου Μ. 1, Καλογιάννη 1, Κολτσίδα, Λαμπρονίκου, Τερζή, Χασιώτου, Πατούνα 1, Πετάση 1, Τσιάρα, Μακ Γκι.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αλεξία Καμμένου): Λαβί, Ρακιντζή, Καϊάφα 1, Τσιμάρα 3, Γιαννοπούλου 1, Ξενάκη 3, Νίνου Ειρ. 1, Πάτρα, Κότσια, Κολοβού, Κοντονή 3, Καλαϊτζή 2, Κρασάκη, Γκίλλα 1, Μουστακαρία 1.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 8-7

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-2, 2-2, 4-0.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Δημήτρης Μπιτσάκος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Ντάσιου 2, Λούδη Ευ., Γεωργίου, Μπαλάτσα Ν., Μιχαηλίδου Α. 3, Μοίραλη Α., Μπιτσάκου 2, Μανιάτη, Λυκοθανάση 1, Μοίραλη Ολ., Κουρέτα, Κιούρκα.

ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Βασίλης Κουνδουράκης): Ζοφώλη Ν., Μαλλιαρού Δ., Κυριακάκη Κ. 1, Φραγκιουδάκη, Φαρμάκη Μ., Γαβαλά, Συριανόγλου 1, Ζοφώλη Β. 1, Λιμπιτάκη Στ. 1, Φαρμάκη Ελ. 3, Λιμπιτάκη Αν., Παναγιωτάκη, Καραγιάννη Φραγγελάκη.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 16-15 (κ.α. 11-11)

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-3, 3-3, 2-2, πέν. 5-4.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Ευτυχία Καραγιάννη): Λάζαρη, Παπατριανταφύλλου, Μαυρωτά Ιφ. 1, Μαντουδιώτη, Τριχά 7 (5+2), Παναγιώτι, Τορνάρου 3 (2+1), Μπόβαλη, Αγγελίδη 3, Παπαναστασίου Δ. 1 (0+1), Κάσσαρη, Νιαρχάκου 1 (0+1), Κοβάτσεβιτς Σ., Πάτερου Ελ., Κοβάτσεβιτς Ν.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Ορέστης Σαλάχας): Αρχοντάκη, Νίνου Π. 2 (1+1), Κοσμά, Γκίλλα Π., Μαμόγλου 4, Κόλλια 1, Αντωνιάδη 2 (1+1), Γρηγοροπούλου 1, Κοκκινάκη, Μαστρόκαλου 1 (0+1), Γαλιατσάτου, Κοντογιάννη 4 (3+1), Καρύτσα, Φράγκου, Γροζοπούλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Κυπέλλου:

Τρίτη 3/12

Ολυμπιακός - Εθνικός 17-12

Τετάρτη 4/12

ΝΕ Πατρών - ΝΟ Ρεθύμνου 8-7

ΝΟ Λάρισας - ΝΟ Βουλιαγμένης 4-16

Νηρέας Χαλανδρίου – ΑΝΟ Γλυφάδας 16-15 (κ.α. 11-11)

Τρίτη 31/3

Βουλιαγμένη - Πανιώνιος

Οι ομάδες του Final 4

Ολυμπιακός

ΝΕ Πατρών

Βουλιαγμένη - Πανιώνιος

Το 3ο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης θα διεξαχθεί το διήμερο 10-11 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ