ΠΟΛΟ

ΝΟ Βουλιαγμένης σε ΚΟΕ: "Υπερήφανοι για την απόφασή μας"

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης απάντησε στην ανακοίνωση της ΚΟΕ τονίζοντας ότι στον σύλλογο "είμαστε υπερήφανοι για την απόφασή μας παρά το γεγονός ότι η ΚΟΕ μας επιβάλλει κυρώσεις".

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για το γεγονός ότι τέσσερις ομάδες της Α1 πόλο των γυναικών δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν, ο ΝΟ Βουλιαγμένης απάντησε στα όσα αναφέρει η ΚΟΕ σε αυτήν.

Υπενθυμίζουμε, ότι το βράδυ της Πέμπτης (12/03) ήταν προγραμματισμένοι δύο αγώνες της Α1 πόλο των γυναικών, ωστόσο κανένας από αυτούς δεν πραγματοποιήθηκε αφού οι ομάδες αποφάσισαν να μην αγωνιστούν υπό το φόβο του κορονοϊού.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε δημόσια, έπειτα από την «αντάρτικη» αποχώρησή μας με τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης από τη Γ Φάση της Α’ Γυναικών με τον Εθνικό Πειραιώς.

Σε έναν αγώνα που αναμέναμε όλοι οι παράγοντες να ακυρωθεί από την Κ.Ο.Ε., όμως η ομοσπονδία δεν το θεώρησε πρέπον.

Σε έναν αγώνα όπου δώσαμε το παρόν της φυσικής παρουσίας μας, αλλά κρατήσαμε την ομάδα εκτός του κλειστού κολυμβητηρίου κρίνοντας ότι διακυβεύεται η ασφάλεια των αθλητριών μας, αφού γνωρίζαμε ότι 2 αθλήτριες άλλης ομάδας ήταν άρρωστες.

Εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες μας σε εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας, στον Αλυτάρχη, στους Διαιτητές και όλοι μας δήλωναν αναρμόδιοι. Όλοι μας παρέπεμπαν στο Δ.Σ. της Κ.Ο.Ε., το οποίο θα συνεδρίαζε όμως την επόμενη μέρα. Και εμείς έπρεπε να ρισκάρουμε. Πράγμα που φυσικά δεν το κάναμε και ούτε θα το κάνουμε ποτέ με όποιο κόστος και αν έχει αυτή μας η απόφαση. Πράξαμε το αυτονόητο, αφού η Κ.Ο.Ε δεν είχε προνοήσει να πάρει την απόφαση στον σωστό χρόνο για την υγεία των ανθρώπων μας, και δεν άκουσε τις ανησυχίες μας. Ως εκ τούτου, αποχωρήσαμε από τον αγωνιστικό χώρο, αναλαμβάνοντας τις συνέπειες που θα μας επιβάλλει η Κ.Ο.Ε. για την αποχώρησή μας.

Μια τολμηρή, αλλά υπεύθυνη απόφαση την οποία ακολούθησαν και οι άλλοι 3 σύλλογοι που συμμετείχαν στη 2η αγωνιστική. Μια απόφαση που επιβεβαιώθηκε ότι ήταν σοφή και από την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιοποιήθηκε μετά από λίγες ώρες και «σφράγισε» τα κολυμβητήρια όλης της χώρας.

Είναι γεγονός ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Μια ραγδαία εξελισσόμενη πραγματικότητα, η οποία καθημερινά ανατρέπει τα δεδομένα. Μία πραγματικότητα η οποία δοκιμάζει την ετοιμότητα, την υπευθυνότητα και την προσαρμοστικότητά μας στα νέα δεδομένα που ορίζει πρωτίστως η πανδημία, και ακολούθως η πολιτεία. Βλέπουμε σύσσωμη τη χώρα να κινητοποιείται άμεσα για το καλό της δημόσιας υγείας, με ΚΥΑ να εφαρμόζονται σε μηδενικό χρόνο και κάθε ημέρα να προκύπτουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε κατάσταση τέτοιας παγκόσμιας κρίσης, στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης αντιλαμβανόμαστε ότι η ουσία είναι η ασφάλεια της δημόσιας υγείας. Δεν εμμένουμε σε γραφειοκρατικές και τυπολατρικές διαδικασίες, αλλά παίρνουμε τις αποφάσεις χωρίς αναλγησία: η Κ.Ο.Ε. αναφέρει ότι «δεν έλαβε κανένα σχετικό έγγραφο αίτημα από τα σωματεία». Πραγματικά, αναρωτιόμαστε: χρειάζεται έγγραφο για να πράξεις τα δέοντα;

Η Κ.Ο.Ε., επίσης, αναφέρει ότι «μόλις την περασμένη Δευτέρα 9/3 τα σωματεία συναίνεσαν στο πρόγραμμα των αγώνων». Κάθε ημέρα, τα πράγματα αλλάζουν. Ότι ίσχυε την περασμένη Δευτέρα 9/3, δεν ισχύει 2 ημέρες μετά και το βιώνουμε έμπρακτα όλοι μας. Αρκεί να διαβάσει κανείς την επικαιρότητα.

Τέλος, η Κ.Ο.Ε. στην ανακοίνωσή της αφήνει αιχμές ότι η ομάδα μας προπονήθηκε την επόμενη ημέρα. Είναι γεγονός ότι έγινε η προπόνηση της Α1 ομάδας μας, στο ανοιχτό μας κολυμβητήριο όπου συμμετείχαν 15 άτομα, με έλεγχο για την υγεία του καθενός ξεχωριστά και χωρίς συμβάντα αρρώστιας όπως χθες βράδυ. Και όταν η αντίστοιχη ΚΥΑ που ήταν σε εφαρμογή όριζε μέγιστο αριθμό ατόμων στο ανοιχτό κολυμβητήριο τα 60.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης «κατηγορήθηκε» ότι σήκωσε αντάρτικο, παρασύροντας τις υπόλοιπες ομάδες. Είμαστε υπερήφανοι για την απόφασή μας παρά το γεγονός ότι η ΚΟΕ μας επιβάλλει κυρώσεις. Ήταν μια σοφή απόφαση, η οποία επικροτήθηκε εμπράκτως από την ίδια την πολιτεία που ανέστειλε τη λειτουργία των κολυμβητηρίων όλης της χώρας.

Ευχόμαστε σε όλους δύναμη, υπομονή και συνεργασία με τις αρχές για να ξεπεράσουμε τη δίνη στην οποία βρισκόμαστε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ