ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 9-11: "Λύγισαν" στα πέναλτι οι "ερυθρόλευκοι"

LEN EUROPEAN SUPER CUP / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÖÅÑÅÍÔÓÂÁÑÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
LEN EUROPEAN SUPER CUP / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÖÅÑÅÍÔÓÂÁÑÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός κόντραρε την ισχυρή Φερεντσβάρος στην έδρα της, έστειλε το ματς στην παράταση, αλλά τελικά λύγισε στα πέναλτι με 9-11 (7-7 κ.δ.) στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, μετά την κατάκτηση του Champions League και τον τεράστιο θρίαμβο μέσα στη Γένοβα επί της Προ Ρέκο, έλαβε μέρος για δεύτερη φορά στον τελικό του Σούπερ Καπ με αντίπαλο την κάτοχο του Europ Cup, Φερεντσβάρος των 22 πρωταθλημάτων και 17 Κυπέλλων, η οποία επέστρεψε πέρσι στην κορυφή του Ουγγρικού πόλο, κατακτώντας το πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια.

Οι "ερυθρόλευκοι" αναδείχθηκαν ισόπαλοι 7-7 στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης στην Ουγγαρία, αλλά "λύγισαν" στα πέναλτι. Οι Ομπράντοβιτς και Φουντούλης δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γκάρντονι, ενώ αντίθετα οι Ούγγροι ευστόχησαν και πανηγύρισαν την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ μπροστά στο κοινό τους.

Η Φερεντσβάρος προηγήθηκε με τον Γιούνγκερ, αλλά ο Ολυμπιακός "απάντησε" άμεσα με τον Νικολαΐδη. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν και διεύρυναν προβάδισμα με τη λόμπα του Δερβίση και τον Μυλωνάκη στον παίκτη παραπάνω.

Οι Ούγγροι μείωσαν με τον Κάλαϊ στον παίκτη παραπάνω, αλλά η ομάδα του Πειραιά διεύρυνε στα δύο τέρματα τη διαφορά με τον Δερβίση. Ο Μίτροβιτς μείωσε σε 4-3, ενώ ο Γιάκσιτς ισοφάρισε σε 4-4. Οι Ούγγροι όχι μόνον ισοφάρισε, αλλά πέρασε και μπροστά με τον Βάργκα κάνοντας σερί (3-0). Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Μουρίκη, αλλά η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση (5-6) με τον Βάργκα.

Ο Μίτροβιτς έκανε το 5-7 από μπάσιμο, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" ξαναμπήκαν στο ματς με γυριστό στου του Νικολαΐδη (6-7) κι εκπληκτική πάσα του Γεννηδουνιά (7-7). Μάλιστα, είχε ευκαιρία για το 8-7, αλλά το δοκάρι στέρησε την ευκαιρία από την προσπάθεια του Μυλωνάκη.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ομπράντοβιτς δοκάρι

Βάργκα 7-8

Δερβίσης 8-8

Βάμος 8-9

Γεννηδουνιάς 9-9

Γιούνγκερ 9-10

Φουντούλης αστόχησε

Κάλαϊ 9-11

(1-1, 4-2, 4-5, 7-7)

Συνολικά αυτός ήταν ο 8ος ευρωπαϊκός τελικός στον οποίο έλαβε μέρος η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Μέχρι και το ματς με τη Φερεντσβάρος, είχε 4 συμμετοχές σε τελικούς Champions League (και δυο κατακτήσεις), 2 συμμετοχές σε τελικούς του Κυπέλλου Κυπελλούχων και 1 παρουσία σε τελικό του Σούπερ Καπ.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, ήταν κοντά σε ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα αφού διεκδίκησε τον 5ο τίτλο μέσα σε ένα χρόνο. Δεν τα κατάφερε όμως. Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες έχουν κατακτήσει ήδη μέσα στο 2018 τέσσερις τίτλους, κατά σειρά το Κύπελλο Ελλάδας, το Πρωτάθλημα Ελλάδας, το Τσαμπιονς Λιγκ και το Σούπερ Καπ Ελλάδας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ