ΠΟΛΟ

Παναθηναϊκός πόλο: Δεν κατεβαίνει ή φτιάχνει ομάδα που θα πέσει

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν σκέψεις για να μην κατέβει η ομάδα στην Α1, ενώ ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί τότε το ρόστερ που θα φτιαχτεί θα είναι αδύνατο να διατηρήσει τους πράσινους στην κορυφαία κατηγορία.

Δύσκολες αποφάσεις καλείται να πάρει η νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. Η οικονομική συγκυρία και τα μειωμένα έσοδα που αναμένεται να έχει ο Ερασιτέχνης χρειάζονται ιδιαίτερους χειρισμούς ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στο σύλλογο.

Αυτή τη στιγμή δύο είναι τα τμήματα που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα στελέχωσης.

Το πρώτο είναι το βόλεϊ γυναικών, το οποίο έχασε σχεδόν όλες τις Ελληνίδες παίκτριες που είχε πετώντας έτσι τη δουλειά που έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια για τη δημιουργία ενός ελληνικού κορμού. Εκεί, όμως, με τρεις ξένες θα σωθεί η παρτίδα.

Αντίθετα, στο τμήμα πόλο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Ήδη, αρκετοί παίκτες έχουν κουνήσει μαντήλι και πλέον η αγορά έχει στερέψει. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ο Παναθηναϊκός εάν κατεβάσει ομάδα στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών αναγκαστικά αυτή θα είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Για αυτό το λόγο υπάρχουν σκέψεις στους πράσινους ώστε να μην κατέβει η ομάδα στην Α1 και να δηλώσει συμμετοχή στην Α2. Εκεί μπορεί να βγει η χρονιά με τα παιδιά των ακαδημιών και 2-3 κινήσεις. Άλλωστε, στην πράσινη ακαδημία γίνεται εξαιρετική δουλειά κάτι που φαίνεται από τη σταθερή παρουσία των αγωνιστικών τμημάτων στην τελική φάση των κατηγοριών τους.

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Τάκης Μαλακατές, ρωτήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ για το αν υπάρχουν σκέψεις η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στην Α2 και σημείωσε σχετικά: "Δυστυχώς είναι αλήθεια. Λέω δυστυχώς διότι δεν μου αρέσει η ιδέα, όπως και σε κανέναν, να σκεφτόμαστε το αν θα πρέπει να μείνουμε στην Α1 και να προσπαθήσουμε να σταθούμε στην κατηγορία ή να πάμε στην Α2. Σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση.

Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να ιεραρχήσουμε τους στόχους μας. Στη δεδομένη χρονική στιγμή είναι δύσκολο να στηριχθεί με ένα πολύ μεγαλυτερο μπάτζετ ένα τμήμα που απλά θα πάλευε, διότι και με τα διπλά ποσά από αυτά που εχουμε αποφασίσει πάλι θα… χαροπάλευε.

Είναι δύσκολο να στερήσουμε τα χρήματα αυτά από ένα άλλο τμήμα που θα έχει στόχο τον τίτλο και ίσως να μην μπορούσε να τον διεκδικήσει αν τα δίναμε στο πόλο. Ναι μεν δεν το θέλουμε, αλλά οφείλουμε να ιεραρχήσουμε τους στόχους μας για να κάνουμε πρωταθλητισμό όπου μπορούμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ