ΠΟΛΟ

Ρουμανία - Ελλάδα 7-14: Στους "8" του ευρωπαϊκού η Εθνική

WORLD LEAGUE / ÅËËÁÄÁ - ÉÔÁËÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
WORLD LEAGUE / ÅËËÁÄÁ - ÉÔÁËÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα πόλο με ονειρικό δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 14-7 της Ρουμανίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο της Βουδαπέστης.

Για ένα ημίχρονο η Εθνική μας ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό, όμως στο δεύτερο ανέβασε κατακόρυφα την αποδοσή της, κυριάρχησε απόλυτα στην πισίνα και επικράτησε με 14-7 κόντρα στην Ρουμανία σφραγίζοντας την πρόκριση για την οκτάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο της Βουδαπέστης.

Στο ματς με τη Ρουμανία η Εθνική μας ξεκίνησε απογοητευτικά και για ένα ημίχρονο ήταν έξω από τα νερά της, προφανώς επειδή ήταν το φαβορί και ένιωθε την πίεση της πρόκρισης που έπρεπε να έρθει οπωσδήποτε, ενώ παρουσίασε πάλι το κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω. Παράλληλα οι Ρουμάνοι (που έχουν προπονητή τον πρώην ομοσπονδιακό μας Σάκη Κεχαγιά) ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι και εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό ξεκίνημα της Ελλάδας στην επίθεση, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 4-1 και 5-3 στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο, όμως, οι Έλληνες διεθνείς, άλλαξαν πρόσωπο, καθήλωσαν τους Ρουμάνους με την εκπληκτική τους άμυνα και τον φοβερό Γαλανίδη κάτω από τα δοκάρια και επιθετικά, με πρωτοστάτη τον Γεννηδουνιά (6 γκολ) και επίσης καθοριστικούς τους Γούνα και Καπότση, πέτυχαν ένα σερί 7-0, πέρασαν μπροστά με 10-5 και δεν ξανακινδύνευσαν (τρέχοντας ένα εντυπωσιακό επιμέρους 10-2), φτάνοντας στο τελικό 14-7.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Κροατία με έπαθλο μία θέση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού και ένα εισιτήριο στο προΟλυμπιακό τουρνουά.

Ρουμανία - Ελλάδα 7-14

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 0-6, 2-4

Ρουμανία: Τικ, Ράντου 1, Νεγκρεάν 2, Γκιόργκε 1, Αντίπα, Πριοτεάσα 1, Γκεοργκέσκου 1, Φουλέα, Γκεργκελίφι, Οάντα 1, Τσίμπαν, Βάντσικ, Αμπρουντάν

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 6, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Ιταλία - Μαυροβούνιο

Σερβία - Ισπανία

Ουγγαρία - Ρωσία

Κροατία - Ελλάδα

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ 13-16

Σλοβακία - Μάλτα 8-4

Ολλανδία - Γαλλία 8-9

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Μαυροβούνιο - Τουρκία 17-6

Γερμανία - Ισπανία 6-12

Ρωσία - Γεωργία 14-13

Ρουμανία - Ελλάδα 7-14

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ