ΠΟΛΟ

Stoiximan.gr 2o Final 4: Κυπελλούχος η Βουλιαγμένη, 10-8 τον Ολυμπιακό

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με πρωταγωνίστριες την Άσλεϊ Τζόνσον και την Ειρήνη Νίνου η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε με 10-8 επί του Ολυμπιακού και κατέκτησε το τρόπαιο στο Stoiximan.gr 2o Final 4 του Κυπέλλου στο πόλο γυναικών.

Ένα μεγάλο παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του πόλο ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες στον τελικό του Stoiximan.gr 2o Final 4 του Κυπέλλου στο πόλο γυναικών. Τελικά, αυτή που χαμογέλασε στο τέλος ήταν η Βουλιαγμένη η οποία επιβλήθηκε με 10-8 επί του Ολυμπιακού και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της στο θεσμό.

Αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε δύο αθλήτριες από την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου αυτές θα ήταν η Άσλεϊ Τζόνσον και η Ειρήνη Νίνου.

Η πρώτη επιβεβαίωσε τον τίτλο της καλύτερης τερματοφύλακας στον κόσμο. Η Αμερικανίδα κατέβασε "ρολά" και πραγματοποίησε ορισμένες εντυπωσιακές αποκρούσεις. Την ίδια ώρα η 17χρονη Ελληνίδα έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και πέτυχε τρία καθοριστικά τέρματα για την ομάδα της. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως κάποια από τις άλλες παίκτριες υστέρησε, αφού η Βουλιαγμένη έκανε την καλύτερη της φετινής εμφάνιση.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν τα κατάφερε στην παίκτρια παραπάνω, η μπάλα δεν πέρασε πολλές φορές σωστά στην Ασημάκη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι επιθετικές λύσεις για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη.

Το ματς: Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε δυνατά τον τελικό και με δύο γρήγορα γκολ στην κόντρα από τις Χυδηριώτη και Νίνου κατάφερε να προηγηθεί με 2-0. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση με τις ερυθρόλευκες να βρίσκουν λύση στο σκοράρισμα με τις Αβραμίδου και Τσουκαλά για να φέρουν το ματς στα ίσα με 2-2. Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον ΝΟΒ μπροστά στο σκορ χάρη σε γκολ της Χαραλαμπίδη.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ένταση. Οι διαιτητές χρέωσαν από μία αποβολή στις Ξενάκη και Μπάκλινγκ και αμέσως μετά αποβλήθηκε η Τσουκαλά και έτσι ο ΝΟΒ έπαιξε με παίκτρια παραπάνω σκοράροντας με την Ράνεϊ. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν θεωρώντας ότι ο χρόνος της αποβολής της Ξενάκη και της Μπάκλινγκ είχε ολοκληρωθεί και θα έπρεπε να επιστρέψουν, όμως οι διαιτητές μετά από διαβουλεύσεις με τη γραμματεία έκριναν ότι αυτό δεν έχει συμβεί.

Η συνέχεια του δεύτερου οκταλέπτου ανήκε στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκες με τέρματα της Μυριοκεφαλιτάκη και Έγκενς κατάφερε να κάνει το 4-4 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με πολλές μεγάλες αποκρούσεις από τις Τζόνσον και Διαμαντοπούλου με την Ξενάκη να δίνει προβάδισμα στον ΝΟΒ με 5-4. Η Ασημάκη απάντησε στην αμέσως επόμενη περίοδο για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Ράνεϊ και Έγκενς για να διαμορφωθεί το 6-6.

Σε εκείνο το σημείο μίλησε η Ειρήνη Νίνου. Η 17χρονη αθλήτρια της Βουλιαγμένη πέτυχε δύο καθοριστικά τέρματα (ένα στο τέλος της τρίτης περιόδου και ένα στην αρχή της τέταρτης) δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΝΟΒ. Στη συνέχεια η Χαραλαμπίδη νικήθηκε από τη Διαμαντοπούλου σε πέναλτι, με την Αβραμίδου να μειώνει στο γκολ στην αμέσως επόμενη επίθεση. Τελικά, όμως, η Χυδηριώτη πέτυχε δύο ακόμα γκολ στα τελευταία λεπτά και ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ (10-7) πριν η Αβραμίδου διαμορφώσει το τελικό 10-8.

Θυμηθείτε το LIVE του μεγάλου τελικού.

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 8-10

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-1, 2-3, 2-3

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Χ. Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Μπάκλινγκ, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Ε. Νίνου 3, Πάτρα, Κωτσια, Β. Διαμαντοπούλου, Ράνεϊ 2, Μαστροκαλου, Κοτσιωνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ