ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Δεν είναι καταστροφή που μείναμε εκτός 4άδας"

Βλάχος: "Δεν είναι καταστροφή που μείναμε εκτός 4άδας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τις απολογιστικές δηλώσεις τους για την παρουσία της γαλανόλευκης έκαναν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος και ο Γιάννης Φουντούλης.

Ξέσπασε στη Γερμανία η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, τη νίκησε με 11-6 στον τελευταίο της αγώνα κατάταξης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκζού και κατετάγη 7η. Τις απολογιστικές δηλώσεις τους για την παρουσία της γαλανόλευκης έκαναν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος και ο Γιάννης Φουντούλης.

Θοδωρής Βλάχος: "Κλείσαμε με νίκη ένα τουρνουά που θα θέλαμε να κυλήσει διαφορετικά. Στόχος μας ήταν να κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες αλλά νομίζω αυτό δεν το καταφέραμε για λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να απαξιώσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνανε τα παιδιά δεδομένου ότι εδώ ήρθαμε με προβλήματα τα οποία μας ακολούθησαν μέχρι το τέλος και ίσως χειροτέρεψαν κιόλας.

Νομίζω το ότι μείναμε εκτός 4άδας μαζί με άλλες 4-5 εξίσου πολύ καλές ομάδες δεν είναι καταστροφή και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ψύχραιμοι, να δούμε ακριβώς τι έχει συμβεί, ξέρουμε ουσιαστικά, όσοι είμαστε μέσα στην ομάδα το προπονητικό τιμ και οι παίκτες. Ξέρουμε τι έχει συμβεί και ελπίζω να παρουσιαστούμε στην επόμενη διοργάνωση πιο έτοιμοι, πιο σωστά προετοιμασμένοι και υγιείς. Αυτή τη στιγμή δε θέλω να αναφερθώ σε αυτά που έφταιξαν. Για να κερδίσεις στις λεπτομέρειες εσύ πρέπει να είναι κάποια πράγματα καλύτερα για σένα. Εμείς σε αυτές τις λεπτομέρειες δεν ήμασταν σωστά προετοιμασμένοι για λόγους που ευθυνόμαστε εμείς αλλά και για εξωαγωνιστικούς που δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Το θέμα υγείας για παράδειγμα.

Νομίζω όμως ότι εκτός από το παιχνίδι με τη Σερβία που δεν αγωνιστήκαμε σε όλα τα άλλα παιχνίδια ήμασταν μέσα ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.Στο πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Ιταλία για την 4ηθέση ήμασταν επιθετικά μέτριοι και νομίζω το πληρώσαμε. Έτσι είναι, τέσσερις ομάδες περνάνε αυτές που στη δεδομένη κρίσιμη στιγμή θα συμπεριφερθούν πιο καλά.

Την επόμενη χρονιά έχει και πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι πολύ σημαντικό και προ-ολυμπιακό. Δεν είναι τραγικά τα πράγματα. Επαναλαμβάνω ότι είναι άδικο να απαξιώσουμε ότι έχουν κάνει τα παιδιά αυτά τα προηγούμενα χρόνια αλλά και την προσπάθεια που έκαναν εδώ. Ήταν πράγματι μεγάλη αλλά το ότι δεν βρεθήκαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο δεν είναι μόνο γιατί δεν ήμασταν καλοί. Υπάρχουν όπως είπα κι άλλα θέματα".

Γιάννης Φουντούλης: "Στα τελευταία δυο παγκόσμια είχαμε βρεθεί στην 4άδα της διοργάνωσης. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό, δεν μπορείς συνεχώς να βρίσκεσαι στη ζώνη των μεταλλίων. Σίγουρα κι εμείς δε είμαστε ευχαριστημένοι και από τους εαυτούς μας και από την τελική κατάταξη στο τουρνουά. Πολλοί από μας, με πρώτο εμένα, δεν παρουσιαστήκαμε σε καλή κατάσταση σε αυτή τη διοργάνωση. Αυτό μπορεί να συμβεί, είναι κι άλλοι παράγοντες πολλές φορές που παίζουν ρόλο, όπως η προσαρμογή εδώ. Δεν είναι βέβαια δικαιολογίες. Σίγουρα πιο πολύ στενοχωρημένοι από όλους είμαστε εμείς γιατί θα μπορούσαμε σήμερα να διεκδικούμε κάτι πολύ μεγάλο, εντέλει περιοριζόμαστε στην 7ηθέση και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι την αυτοκριτική μας , να δούμε πραγματικά τι μπορούμε να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε, να προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά που είναι πάρα πολύ σημαντική να καταφέρουμε αυτό που πραγματικά αξίζουμε και μπορούμε.

Δεν είμαι της άποψης ότι τα κακά αποτελέσματα πρέπει να τα βάζουμε σε παρενθέσεις .Όλα είναι μια ροή πραγμάτων. Από κάποια τέτοια αποτελέσματα μπορείς να βγεις πιο δυνατός και να διεκδικήσεις την επόμενη φορά που θα παρουσιαστεί μια ευκαιρία κάτι πολύ διαφορετικά και καλύτερα. Αν δεν πάρεις τα μηνύματα που πρέπει μπορεί να έχεις την ίδια κατάληξη την επόμενη φορά. Ήρθαμε εδώ σαν 4οι στο προηγούμενο Παγκόσμιο αλλά αυτό δε σου δίνει κάτι από μόνο του. Αν δεν παλέψεις και δεν το διεκδικήσεις ότι έχεις κατακτήσει πριν είναι παρελθόν. Όπως το ότι δεν καταφέραμε κάτι εδώ δεν σημαίνει ότι την επόμενη χρονιά δε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια θέση στην 4άδα. Όλα είναι σε πολύ λεπτές ισορροπίες και σε κάθε διοργάνωση πρέπει να διεκδικείς το καλύτερο , άλλες φορές θα το πετύχεις άλλες όχι.

Από τις δηλώσεις όλων των ομάδων είδαμε ότι ο μεγάλος στόχος είναι να βρίσκεσαι στους Ολυμπιακούς αγώνες . Ήταν κάτι που το κυνηγούσαν όλες οι ομάδες γιατί ουσιαστικά είναι ένας κύκλος που ουσιαστικά τρία χρόνια προετοιμάζεσαι για να είσαι σε αυτό το σίγουρα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες να διεκδικήσουμε το εισιτήριο αλλά πρέπει να βλέπουμε την κάθε μια σαν τελευταία. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πρέπει να συμπεριφερθούμε σα να είναι αυτή η τελευταία μας ευκαιρία για την πρόκριση και στη συνέχεια αν δεν τα καταφέρουμε να δούμε το προολυμπιακό που θα είναι ένα διαφορετικό και δύσκολο τουρνουά που εκεί θα παίξουμε τους κόπους της τετραετίας".

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ Ο ΓΟΥΝΑΣ

Στα συνολικά στατιστικά πρώτος σκόρερ ήταν ο Αλέξανδρος Γούνας με 13 γκολ κι ακολούθησε ο Ντίνος Γεννηδουνιάς με 10. Τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής πήρε ο Ντίνος Γεννηδουνιάς που στους επτά αγώνας αγωνίστηκε 171 λεπτά και τον ακολούθησε ο Γιάννης Φουντούλης με 165.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ