ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Να μας γίνει μάθημα για τη συνέχεια"

Βλάχος: "Να μας γίνει μάθημα για τη συνέχεια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής πόλο Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ήττα (9-8) από την Αυστραλία, τονίζοντας πως οι διεθνείς δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Νέα απογοήτευση για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του μετά τη νέα ήττα, αυτή τη φορά από την Αυστραλία, που φέρνει την Εθνική Ανδρών εκτός 6άδας Παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά το 1998 και θα αγωνιστεί πλέον για την 7η θέση κόντρα στη Γερμανία.

Ο Θοδωρής Βλάχος είπε: "Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που διεκδίκησαν την πρόκριση στην 4άδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αγωνίστηκαν επί ίσοις όροις σε ένα παιχνίδι που τελικά κατέληξε στους Αυστραλούς. Πολύ κρίσιμο σημείο για μας ήταν οι δύο αποβολές στο τελευταίο οκτάλεπτο που η μια ήταν κακή εκτέλεση και η άλλη κακή επιλογή. Όταν σου δίνονται δύο ευκαιρίες τα τελευταία πέντε λεπτά σε ένα κλειστό παιχνίδι, αν μη τι άλλο τη μια από τις δύο πρέπει να την εκμεταλλευτείς. Εμείς και πάλι δεν την εκμεταλλευτήκαμε και τελείωσε το παιχνίδι έτσι. Στην άμυνα δεχθήκαμε 9 γκολ, ίσως μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει 1-2 αλλά δεν είναι πολλά. Στην επίθεση είχαμε ευκαιρίες να έχουμε 1-2 γκολ επιπλέον, αλλά σε αυτό το τουρνουά δείχνουμε ότι επιθετικά δεν είμαστε πάρα πολύ καλοί και σε δημιουργία, αλλά και σε εκτέλεση.

Η προσπάθεια των παιδιών ήταν καλή, παλέψανε για τη νίκη. Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθήσαμε, ότι αδιαφορήσαμε γι αυτό το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να το κερδίσουμε σε αυτό το κρίσιμο σημείο, όμως σπαταλήσαμε δύο παραπάνω που δεν έχεις σε τέτοιο επίπεδο την πολυτέλεια να το κάνεις. Το παιχνίδι κρίθηκε σε δυο τρεις λεπτομέρειες στο τέλος. Μας στεναχωρεί γιατί διαφορετικά να παίζεις για το 5-6 διαφορετικά για το 7-8, αλλά αυτά πρέπει να γίνουν μαθήματα για τη συνέχεια. Στις κρίσιμες στιγμές να είμαστε πιο ψύχραιμοι και πιο αποφασιστικοί".

Μάριος Καπότσης: "Δεν ξεχάσαμε το πόλο, θα είμαστε έτοιμοι στο προολυμπιακό"

"Σε όλα τα παιχνίδια δεν έχουμε δείξει καλοί στον παίκτη παραπάνω, μας στοιχίζει σε κάθε ματς αυτό. Η Αυστραλία διαθέτει μια πάρα πολύ καλή ομάδα, μας το έδειξε σε όλο το τουρνουά αυτ , έκανε πολύ καλά ματς και θα μπορούσε να είχε περάσει και στην 4άδα, αλλά έφαγε ένα γκολ στο τέλος. Εμείς προσπαθήσαμε αρκετά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλες οι ομάδες εντός οκτάδας είναι πάρα πολύ καλές, τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και δεν γίνεται να κάνουμε τόσα λάθη στον παίκτη παραπάνω σε τέτοια παιχνίδια. Σίγουρα δεν ξεχάσαμε το πόλο που ξέρουμε και κάποια πράγματα είναι πολύ στο μυαλό. Όταν δε σε πάει κάτι πολλές φορές σε παίρνει από κάτω και αλλάζει δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι η ομάδα έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια τι μπορεί να κάνει και ότι θα είναι έτοιμη στο προολυμπιακό και πιστεύω ότι θα είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Gwangju 2019: Δεν τα κατάφερε η Εθνική, ήττα 9-8 από την Αυστραλία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ