ΠΟΛΟ

Βλάχος στον Sport24 Radio 103.3: "Ακόμα δεν πήραμε το Ευρωπαϊκό"

CHAMPIONS LEAGUE 2019 / FINAL-8 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÑÏ ÑÅÊÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE 2019 / FINAL-8 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÑÏ ÑÅÊÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Θοδωρής Βλάχος, προπονητής της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού που πέρασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, δήλωσε στον Sport24 Radio 103.3 ότι "δεν θα θυμάται κανείς ότι νικήσαμε τη Ρέκο, αν δεν πάρουμε το τρόπαιο".

Ο προπονητής της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος μίλησε στον Sport24Radio 103.3, αμέσως μετά την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσουν την Φερεντσβάρος.

Ο Βλάχος ανέφερε μετά το 12-11 σε βάρος της Προ Ρέκο στον ημιτελικό που διεξήχθη στο Ανόβερο:

Για την επιτυχία του Ολυμπιακού να βρεθεί πάλι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ:

“Βρισκόμαστε για έβδομη φορά στο Final-8, είναι ο τρίτος τελικός σε τέσσερα χρόνια. Σήμερα η τηλεόραση έδειξε το παιχνίδι αλλά το χθεσινό ματς, τον πρώτο προημιτελικό, δεν το έδειξε και δεν το είδε πολύς κόσμος και αυτό είναι πολύ άσχημο για το άθλημά μας, ώστε ο κόσμος να το αγκαλιάσει. Δεν έχει σημασία αν είναι ο Ολυμπιακός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, η επιτυχία είναι της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Στην ομάδα μας από τους 15 παίκτες μας οι 12 είναι Ελληνες, ενώ η Ρέκο έχει επτά ξένους και δύο ιταλοποιημένους.

Είναι μια πολυεθνική ομάδα, μια πολύ ακριβή ομάδα, πολυδιαφημισμένη, που έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό Ολυμπιακό. Πέρυσι κατακτήσαμε το τρόπαιο, φέτος φτάσαμε στον τελικό, αποκλείσαμε την Μπρέσια στα προημιτελικά που είναι πολύ καλή ομάδα και την Προ Ρέκο που ήταν το απόλυτο φαβορί. Αύριο έχουμε έναν τελικό, πρέπει να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε για να συγκεντρωθούμε, γιατί δεν θα θυμάται κανείς αύριο ότι νικήσαμε τη Ρέκο, αν δεν πάρουμε το τρόπαιο”.

Για την ομάδα του:

“Ισως είμαι λίγο υπερβολικός γι” αυτό που είπα. Ετσι όπως βλέπω την ομάδα με την ηρεμία που έχουν και την αυτοπεποίθηση που δείχνουν νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί. Σήμερα διαχειριστήκαμε το παιχνίδι πολύ καλά, γιατί πήγε να ξεφύγει από βίαιες καταστάσεις. Χάσαμε σημαντικούς παίκτες, που δεν αγωνίστηκαν στο μισό παιχνίδι, ενώ η ψυχολογία γύρισε με τους αντιπάλους. Παρόλα αυτά φύγαμε νικητές, είμαστε σε καλό mood, πάμε βήμα-βήμα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα παίξουμε σε ακόμα έναν τελικό”.

Για την Προ Ρέκο που ενισχύθηκε μετά τον χαμένο περσινό τελικό από τον Ολυμπιακό:

“Πήρε τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο, τον Ρούντιτς, που έχει κατακτήσει τα πάντα, πολύ έμπειρος. Ο,τι ζήτησε του το πήρε η ομάδα του. Πέντε πρωτοκλασάτους παίκτες, σε όλες τις θέσεις, καλό τερματοφύλακα, έκανε γερές ενέσεις, αλλά εμείς είμαστε πιο ομάδα, από το ’15 και μετά είμαστε μαζί, ένα σύνολο ομοιογενές και γι” αυτό παρουσιάζουμε αυτή την εικόνᔨ.

Για το αν ήταν ανταγωνιστικοί οι τελικοί του πρωταθλήματος με τη Βουλιαγμένη και αν βοήθησε αυτό τον Ολυμπιακό:

“Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά τους τελικούς του πρωταθλήματος υπάρχει Final-6 και Final 8. Εχουμε παίξει τρεις τελικούς και ο στόχος μας είναι να βρισκόμαστε αυτή την περίοδο στην καλύτερή μας κατάσταση. Δεν σταματάμε την προετοιμασία στη διάρκεια των πλέι οφ, δεδομένης της διαφοράς που έχουμε με τη Βουλιαγμένη.

Δεν μπορείς να έχεις 15 στόχους, πρέπει να ξεχωρίσεις κάποιες περιόδους και η πιο σημαντική είναι το Final-8. Και μετά να βρεθούμε τέλος Ιουλίου σε καλή κατάσταση λόγω εθνικής που υπάρχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Βουλιαγμένη σίγουρα πίεσε σε αυτό το κομμάτι, γιατί ξέρει ότι είχαμε το μυαλό μας αλλού. Καλό μας έκανε, δεν χάσαμε κάτι, μια ήττα κάναμε. Στο τέλος πήραμε ένα κύπελλο, ένα πρωτάθλημα και έχουμε φτάσει και σε έναν τελικό…”

Για το αν ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον πιο δυνατό αντίπαλο στην πορεία για να κρατήσει τα σκήπτρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ:

“Οντως η Προ Ρέκο είναι σαν μια Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο και διαθέτει τα μεγαλύτερα ονόματα. Η Μπαρτσελονέτα όμως είναι σαν και εμάς, είναι τα δύο τελευταία χρόνια η ίδια ομάδα και στην εθνική. Εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε τη ροή και το πλάνο μας και να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά το παιχνίδι, αν είναι η Μπαρτσελονέτα. Από την άλλη, οι Ούγγροι έχουν ταλέντο, με τρεις-τέσσερις παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά.

Εμένα με ενδιαφέρει να ανταποκριθούμε, να δείξουμε αυτοπεποίθηση, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Η απόδοσή μας θα κρίνει κατά πολύ τον αγώνα. Ενας τελικός είναι τελικός. Δεν συνεπάγεται ότι επειδή κερδίσαμε την Προ Ρέκο, θα πάρουμε και τον τελικό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ