ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Στόχος μας μία καλή θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα"

Βλάχος: "Στόχος μας μία καλή θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα"
Πόλο, Εθνική ανδρών, Βλάχος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά τη λήξη του αγώνα με την Ισπανία και την ήττα με 7-4, ο Θοδωρής Βλάχος, τόνισε πως η δυστοκία της Εθνικής, αλλά και η καλή άμυνα των αντιπάλων έφερε το αρνητικό αποτέλεσμα. Τι είπε για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών ηττήθηκε από την Ισπανία με 7-4, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Europa Cup. Μετά τη λήξη του αγώνα, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος, τόνισε πως η δυστοκία της Εθνικής, αλλά και η καλή άμυνα των Ισπανών έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

"Τα 4 γκολ που βάλαμε δεν μπορούσαν να μας δώσουν κάτι παραπάνω. Δεν ήμασταν καλοί σήμερα και δεν αξιοποιήσαμε τον παίκτη παραπάνω. Ούτε η Ισπανία είχε καλό ποσοστό, όμως σκόραραν περισσότερα γκολ από την περιφέρεια, από ότι εμείς. Δυσκολευτήκαμε αρκετά να σκοράρουμε, καθώς αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή άμυνα, αλλά και είχαμε δυστοκία στο γκολ. Είχαμε την ευκαιρία να φτάσουμε τον αγώνα στο ένα τέρμα διαφορά, αλλά δεν το καταφέραμε και αμέσως μετά δεχθήκαμε ένα σπάνιο γκολ.

Σήμερα (σ.σ χθες) αγωνιστήκαμε χωρίς να ξέρουμε με ποιον θα τύχουμε στα χιαστί, καθώς δεν μπορούμε να επιλέξουμε κάποια ομάδα. Θα είναι πολύ δύσκολο το έργο, τόσο το δικό μας, όσο και των Ισπανών, αν είμαστε εμείς οι δύο ομάδες που θα περάσουν από τον όμιλο. Παρόλα αυτά, παίξαμε ένα παιχνίδι πρώτα για να το κερδίσουμε και μετά για να κρατήσουμε τη διαφορά, που βρεθήκαμε κοντά στο να χάσουμε μόνο με ένα γκολ, αλλά δεν μπορούμε να διαλέξουμε εμείς τον αντίπαλο.

Στόχος μας είναι να είμαστε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας και να διεκδικήσουμε μία καλή θέση. Μας δίνεται η δυνατότητα, μέσα από αυτή τη διοργάνωση, να βρισκόμαστε περισσότερο, καθώς έχουμε τέσσερις παίκτες που αγωνίζονται εκτός Ελλάδας. Οι μεγάλοι στόχοι είναι το καλοκαίρι".

Από την πλευρά του, ο Ισπανός προπονητής, Νταβίντ Μαρτίν, δήλωσε: "Η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο δύσκολο αυτό παιχνίδι. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να διακριθούμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας, αλλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Θεωρώ ότι υπάρχουν επτά ομάδες που είναι στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου πόλο και αυτές θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα".

Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, ο Ισπανός Αλβάρο Γρανάδος, που πέτυχε τα πέντε από τα επτά γκολ των Ισπανών, δήλωσε: "Κυρίαρχος στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι, κυρίως απέναντι σε μεγάλες ομάδες του παγκόσμιου πόλο, όπως η Ελλάδα. Δεν έχει σημασία αν έβαλα 5 γκολ εγώ ή αν ήμουν ο πολυτιμότερος παίκτης. Στόχος μας είναι να δουλεύουμε σκληρά και να είμαστε ανταγωνιστικοί".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ