ΣΤΙΒΟΣ

Diamond League: Στα 7,99 μ. ο Τεντόγλου στη Στοκχόλμη

Greece's Miltiadis Tentoglou makes an attempt in the men's long jump final at the European Athletics Championships in Berlin, Germany, Wednesday, Aug. 8, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Greece's Miltiadis Tentoglou makes an attempt in the men's long jump final at the European Athletics Championships in Berlin, Germany, Wednesday, Aug. 8, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε την έκτη θέση στο μήκος στο Diamond League της Στοκχόλμης. Χαμηλές πτήσεις για τους επικοντιστές μας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε την έκτη θέση στο μήκος στο Diamond League της Στοκχόλμης, σε ένα απόγευμα που οι 12 βαθμοί Κελσίου και ο άνεμος που ξεπερνούσε τα 6,00 μ. δεν άφησε τους αθλητές να δείξουν τις δυνατότητες τους.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι είχε καλύτερο άλμα στα 7,99 μ. (6,0) στην τρίτη του προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη άλματα στα 7,76 μ., 7,83 μ., 7,36 μ., 7,71 μ. και 7,75 μέτρα. Νικητής στον αγώνα ήταν ασημένιος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης, Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), που "προσγειώθηκε" στα 8,22 μ. (1,5), επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ.

Ο Γιαν Ετσεβαρία (Κούβα) στο ντεμπούτο του στη σεζον πέτυχε 8,12 μ. (2,3), ενώ ο κορυφαίος Αμερικανός άλτης των τελευταίων ετών, Τζεφ Χέντερσον ήταν τρίτος με 8,09 μ. (1,2). Ο Λούβο Μανιόνγκα, ο κορυφαίος βάσει επιδόσεων τα τελευταία χρόνια έμεινε τέταρτος με 8,07 μ. (2,9).

Μία θέση κάτω από τον Τεντόγλου βρέθηκε ο Σέρχι Νικοφόροφ (Ουκρανία) με 7,97 μ., ο άλτης που στις 9 Ιουνίου θα είναι στα Χανιά για το μίτινγκ "Βενιζέλεια- Χανιά".

ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΚΟΝΤΙΣΤΕΣ

Η εξαιρετικά χαμηλή, για τα δεδομένα της εποχής, θερμοκρασία, αλλά και ο δυνατός άνεμος δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους αθλητές και τις αθλήτριες που μετείχαν σήμερα στο Diamond League της Στοκχόλμης.

Στο επί κοντώ των Ανδρών ο Εμμανουήλ Καραλής κατέλαβε την τέταρτη θέση με καλύτερη προσπάθεια τα 5,36 μ., ύψος στο οποίο ξεκίνησε τον αγώνα και πέρασε με την πρώτη και στη συνέχεια απέτυχε στα 5,48 μέτρα. Ο δεύτερος Έλληνας του αγώνα, ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να καταταχθεί, αφού είχε τρία άκυρα άλματα στο αρχικό ύψος των 5,36 μέτρα. Ο αέρας φάνηκε πως επηρέασε ιδιαίτερα τους μετέχοντες, αφού από τους επτά που ξεκίνησαν μόνο τρεις κατάφεραν να συνεχίσουν μετά το 5,36 μέτρα.

Νικητής στο επί κοντώ ήταν ο Σάμ Κέντρικς (ΗΠΑ) με 5,72 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη, ενώ επέλεξε στη συνέχεια να μην δοκιμάσει υψηλότερα. Δεύτερος με 5,60 μ. ήταν ο Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) και τρίτος ο Ιάπωνας Σίτο Γιαμαμότο (5,48 μ.).

Στο επί κοντώ των Γυναικών, το οποίο δεν ήταν στα αγωνίσματα που βαθμολογούνταν, η Ελένη Πόλακ έμεινε στο 4,15 μ., επίδοση που της έδωσε την πέμπτη θέση. Νικήτρια στο αγώνισμα ήταν η Αντζέλικα Μπένγκτσον με 4,57 μέτρα.

AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ