ΣΤΙΒΟΣ

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Μινσκ οι αθλητές στίβου

Επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Κύπρο.Το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος μόλις έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας,Τετάρτη 22 Απριλίου 2009 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Κύπρο.Το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος μόλις έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας,Τετάρτη 22 Απριλίου 2009 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Με εντολή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, οι αθλητές του στίβου θα πάνε στο Μινσκ για να συμμετάσχουν στους ευρωπαϊκούς αγώνες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Ζήσαμε να το δούμε και αυτό στην Ελλάδα. Το θέμα των αθλητών του στίβου που δεν μπορούσαν να πάνε στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ (23-28/6). επειδή ο ΣΕΓΑΣ δεν έβρισκε εισιτήρια έφτασε μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός, μόλις έμαθε το θέμα, ζήτησε να μεταβούν οι αθλητές με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Αμέσως ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, ανέλαβαν να λύσουν τα διαδικαστικά θέματα. Κάτι που συνέβη αμέσως και έτσι οι Έλληνες αθλητές θα συμμετάσχουν κανονικά στους ευρωπαϊκούς Αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Μινσκ (23-28/6).

Την είδηση επιβεβαίωσε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter και ο ΣΕΓΑΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (06/06) ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωση του έκανε γνωστό ότι δεν μπόρεσε να βρει εισιτήρια ώστε οι αθλητές να ταξιδέψουν στο Μινσκ για να συμμετάσχουν στους αγώνες. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση ανέφερε: "Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ.

Ο σχετικός διαγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια που προκηρύχθηκε άμεσα ήταν άγονος και οι απευθείας διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν με εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και για μετάβαση μέσω τρίτης χώρας, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Λίγο αργότερα για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Σπύρος Καπράλος. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να μην στείλει αποστολή στους 2ους ευρωπαϊκούς αγώνες. Στη δηλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων: "Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες στίβου του Μινσκ, επειδή δεν βρέθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια. Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν θα βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες".

ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία με τη συμμετοχή της στη διοργάνωση θα έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει για πρώτη φορά σε επίπεδο εθνικών ομάδων το νέο της δημιούργημα, το περίφημο DNA. Σε αυτό θα συμμετάσχουν 24 εθνικές ομάδες που μέσα από τα εννέα αγωνίσματα Ανδρών και Γυναικών θα κυνηγήσουν τη νίκη με βάση τη βαθμολογία. Το πρόγραμμα εκτός των επτά παραδοσιακών αγωνισμάτων περιλαμβάνει μία μικτή σκυτάλη 4Χ400 μ., ενώ το τελευταίο αγώνισμα με το οποίο θα κρίνει στην ουσία και τον νικητή είναι η μικτή σκυταλοδρομία 800μ.Χ600μ.Χ400μ.Χ200 μέτρα.

Οι 24 χώρες χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ, με την εθνική μας ομάδα να έχει κληρωθεί στο πρώτο με τις Γερμανία, Ελβετία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Κύπρο και στις 23 Ιουνίου θα διεκδικήσει την πρώτη θέση και παράλληλα την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό, εκεί όπου θα συμμετάσχουν οι νικήτριες ομάδες κάθε γκρουπ και οι δύο καλύτερες στο σύνολο. Οι 18 ομάδες που θα απομείνουν θα κάνουν ρεπεσάζ, για τις έξι θέσεις που θα συμπληρώσουν τον ημιτελικό, στις 25 Ιουνίου. Στις 26 Ιουνίου θα γίνει ο ημιτελικός και στις 28 Ιουνίου ο τελικός.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα: 100 μ. (Α), 100 μ. (Γ), 110 μ. εμπ., 100 μ. εμπ., Ύψος (Α), Μήκος (Γ), Ακοντισμό (Γ), 4Χ400 μ. (μικτή), 4Χ800Χ600Χ400Χ200μ. (μικτή).

Η ελληνική ομάδα για το Μινσκ

100 μ. : Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) - Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

110μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστία)

100 μ. εμπ.: Κλειώ Σάντα (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω)

Ύψος: Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου)

Μήκος: Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας)

Ακοντισμός: Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας Β.)

4Χ400 μ.μικτή: Αντώνης Αλεξανδρίδης (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)

800μ.Χ600μ.Χ400μΧ200 μικτή: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ