ΣΤΙΒΟΣ

Ο Δουβαλίδης στοχεύει στο Παγκόσμιο

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2019 / 3η ΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2019 / 3η ΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Δουβαλίδης ετοιμάζεται ενόψει της σεζόν στον ανοικτό στίβου και φυσικά έχει ως στόχο την παρουσία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ντόχα.

Ο Κώστας Δουβαλίδης αποτελεί παλιά καραβάνα της εθνικής ομάδας. Την αγωνιστική του αξία και την δυναμική του την έχει επιβεβαίωσε πολλές φορές στο παρελθόν. Στη Γλασκώβη, στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Δουβαλίδης κατέλαβε την 5η θέση στα 60 μ. εμπόδια.

Μια διάκριση που ήρθε να προστεθεί σε ένα μακρύ βιογραφικό επιτυχιών.

"Μετά τη Γλασκώβη νιώθω πολύ καλά. Το βλέπω διαφορετικά, μου ανέβασε την ψυχολογία τόσο η διοργάνωση όσο φυσικά και το δικό μου αποτέλεσμα. Είναι ωραίο και σημαντικό να έρχονται τα αποτελέσματα και οι διακρίσεις που περιμένεις και ξέρεις πως μπορείς να πετύχεις", είπε ο Κώστας Δουβαλίδης, που εδώ και δύο εβδομάδες έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για τους αγώνες της θερινής περιόδου. " Θα κάνω ένα πέρασμα στο διασυλλογικό πρωτάθλημα κι έπειτα θα συνεχίσω σε κάποιους αγώνες στο εξωτερικό. Δεν έχω ακόμη οριστικοποιήσει τους αγώνες μου, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα".

Η φετινή χρονιά έχει αρκετές ιδιαιτερότητες, δεδομένο του ότι το Παγκόσμιο θα γίνει τον Οκτώβριο, παρόλα αυτά ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα δεν φαίνεται να ανησυχεί. "Δεν με προβληματίζει αυτό. Θα προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες, ελπίζοντας φυσικά πως δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κάποιο τραυματισμό".

Ο εμποδιστής της Ηφαιστίας Κοντοπουλίου Λήμνου το διάστημα αυτό προπονείται στη Δράμα, ωστόσο στο μυαλό του είναι να κάνει μια δυνατή προετοιμασία μαζί με άλλους αθλητές των ψηλών εμποδίων. "Ο στόχος είναι να κάνω κοινή προπόνηση με τον Τραΐκοβιτς και τον Ορτέγκα είτε αυτό γίνει στην Κύπρο είτε σε κάποια άλλο προπονητικό κέντρο εκτός ή εκτός Ευρώπης. Είναι σημαντικό στη φάση που βρίσκομαι να γυμνάζομαι με αθλητές υψηλού επιπέδου, καθώς θα με βοηθήσει".

Ο Δουβαλίδης στη διάρκεια της σεζόν θα κληθεί να κυνηγήσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, το οποίο είναι 13.46, επίδοση μέσα στις δυνατότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ