ΣΤΙΒΟΣ

Ο Καραλής ξεκίνησε τη χρονιά με 5,38 μέτρα

ΑΦΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΙΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΑΦΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΙΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI

Τους αγώνες του στη χειμερινή περίοδο ξεκίνησε ο Καραλής από το Μπορντό. Ο νεαρός αθλητής συμμετείχε στον αγώνα, που ανήκει στη σειρά Elite Perche και είχε καλύτερο άλμα στα 5,38 μ. Ατομικό ρεκόρ η Βασιλείου, σούπερ η Πόλακ.

Τους αγώνες του στη χειμερινή περίοδο ξεκίνησε ο Εμμανουήλ Καραλής, από το Μπορντό της Γαλλίας. Ο νεαρός αθλητής συμμετείχε στον αγώνα, που ανήκει στη σειρά Elite Perche και είχε καλύτερο άλμα στα 5,38 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,53 μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Ο άλτης του Ανδρέα Τσώνη θα έχει την ευκαιρία στις διοργανώσεις, που ακολουθούν να κυνηγήσει τις επιδόσεις που θα του δώσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, στον πρώτο στόχο του στη χρονιά.

Ο αγώνας στο Μπορντό έγινε σε ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ με τον διάδρομο του επί κοντώ να ξεκινάει στην ουσία έξω από τη σάλα γεγονός που ανάγκασε τους περισσότερους αθλητές να μικρύνουν τη φόρα τους.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ Η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Κάθε αγώνας και ατομικό ρεκόρ για την Ειρήνη Βασιλείου, που μετά το 23.96 της περασμένης εβδομάδας, κατάφερε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την επίδοση της στα 200 μέτρα.

Η έμπειρη αθλήτρια έτρεξε σήμερα σε μίτινγκ στη Βιέννη και ήταν νικήτρια στην απόσταση με 23.73, χρόνος που την φέρνει στην τέταρτη θέση όλων των εποχών στη χώρα μας, στον κλειστό στίβο. Η Βασιλείου, η οποία βρίσκεται εδώ και ημέρες για προετοιμασία στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, το πρωί έτρεξε και στα 60 μ., όπου τερμάτισε σε 7.51. Σε κάθε περίπτωση η αθλήτρια του Άρη Βισκαδουράκη δείχνει έτοιμη να κυνηγήσει γρήγορους χρόνους στο βασικό της αγώνισμα, τα 400 μέτρα.

Τους αγώνες του στη χειμερινή περίοδο ξεκίνησε σήμερα ο Κυριάκος Ζώτος στο Γιάμπλονετς της Τσεχίας. Ο αθλητής κατέλαβε την έκτη θέση στη σφαιροβολία με 18,70 μ., ενώ είχε ακόμη έγκυρες προσπάθειες στα 18,06 μ., 18,65 μ. και 18,58 μέτρα. Ο αθλητής θα παραμείνει στην Τσεχία και θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 22 του μηνός.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Κέλλη Σαμανη, που στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους επικείμενους αγώνες στον κλειστό συμμετείχε σε διοργάνωση στο Νόβι Σαντ. Η αθλήτρια του Νίκου Κοτσιδη τερμάτισε σε 8.51 τα 60 μ εμπ και σε 7.45 τα 60 μ. και έδειξε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Η Σαμανη είχε 7.46 στα 60 μ. και 8.81 στα εμπόδια. Η αθλήτρια βρίσκεται στο Νόβι Σαντ για προετοιμασία.

ΦΟΒΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ Η ΠΟΛΑΚ ΜΕ 4,65 ΜΕΤΡΑ

Φοβερό αγώνα πραγματοποίησε η Ελένη Πόλακ στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά, αφού συνδύασε το ντεμπούτο της στη σεζόν με άλμα στα 4,65 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και την τρίτη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έκανε ένα άκυρο στα 4,20 μ. κι έπειτα πέρασε με την πρώτη τα 4,35 μ., 4,45 μ., 4,55 μ. και 4,65 μ. για να βελτιώσει δύο φορές το ρεκόρ της (είχε 4,50 μ.). Η Πόλακ στη συνέχεια δοκίμασε δύο φορές στα 4,70 μ., όπου είχε καλές προσπάθειες, ενώ επέλεξε να άφησε το τρίτο της άλμα.

Πλέον, έχει κάθε λόγο να σκέφτεται ακόμη και το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο είναι 4,70 μ. "Από την περασμένη σεζόν ήμουν σε θέση να κυνηγήσω αυτά τα ύψη. Για διάφορους λόγους δεν το κατάφερα. Σήμερα ήρθα σχετικά χαλαρή και αυτό ήταν υπέρ μου. Τα άλματα βγήκαν πολύ καλά και πλέον ελπίζω στους επόμενους αγώνες να ξεπεράσω και τα 4,70 μ.", είπε αρχικά η Πόλακ και συμπλήρωσε:

"Ο στόχος μου για τη χρονιά είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θέλω να είμαι εκεί και να κυνηγήσω μια καλή θέση στον τελικό. Εννοείται πως αν καταφέρω και εξασφαλίσω συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι κάτι σπουδαίο για εμένα". Η Πόλακ θα συμμετάσχει σε μία ακόμη ημερίδα στην Ελλάδα και στις 14 Φεβρουαρίου θα αγωνιστεί στο μίτινγκ που θα γίνει στο Βαν ντε Ρέιγ στη Γαλλία, ενώ θα είναι παρούσα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Στον ίδιο αγώνα η κορασίδα Αναστασία Ρετσα ξεπέρασε τα 3,90 μ. και βελτίωσε κατά 20 εκατοστά το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Συμεών Αναστασιάδη, το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Στην τρίτη θέση, επίσης με 3,90 μ. ήταν η Γεωργία Στεφανίδη.

Καλό ήταν το ξεκίνημα και για τον Σωτήρη Χύτα, που ήταν νικητής στο επί κοντώ με 5,00 μ., επίδοση καλύτερη από το 4,90 μ., που είναι το ρεκόρ του στον κλειστό. Ο έφηβος αθλητής στη συνέχεια άφησε τα 5,05 μ. έκανε δύο άκυρα στα 5,10 μ. και επέλεξε να κάνει την τρίτη του προσπάθεια στα 5,20 μ., που επίσης ήταν άκυρη. Ο Χύτας το καλοκαίρι θα επιδιώξει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κ20. Δεύτερος στον σημειρνό αγωνα, ήταν ο επίσης έφηβος Αντώνης Σάντας με 5,20 μέτρα.

Στα 150 μ. γυναικών, η 17χρονη Ειρήνη Μινοπούλου ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά, αφού τερμάτισε σε 18.56, επίδοση κοντά στο ατομικό της 18.55. Στο ύψος νικήτρια ήταν η 15χρονη Παναγιώτα Πλατανιά με 1,70 μ. και ακολούθησε η Σάντη- Δανάη Παπακώστα με 1,65 μέτρα.

Πηγή: segas.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ