ΣΤΙΒΟΣ

Ο Μαρίος Αναγνώστου έτοιμος για το επόμενο βήμα

Ο Μαρίος Αναγνώστου έτοιμος για το επόμενο βήμα

Ο Μάριος Αναγνώστου ανήκει στην ομάδα των νέων αθλητών και αθλητριών, που δείχνουν πως μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους, το ...βάρος των αγωνισμάτων αντοχής.

Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα έχει δείξει πως διαθέτει το ταλέντο και τα εφόδια να κυνηγήσει τα επόμενα χρόνια συμμετοχή και καλές παρουσίες σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Τελευταίο τρανό παράδειγμα της παραπάνω διαπίστωσης, η παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας.

Με ελάχιστη εμπειρία σε ανάλογες διοργανώσεις, αλλά με περίσσια διάθεση να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό, ο Αναγνώστου κατέλαβε την 17η θέση στην κατηγορία του και με τον τρόπο αυτό ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα τον κύκλο του στην κατηγορία Κ20.

"Είναι αλήθεια πως περίμενα να πάω λίγο καλύτερα. Είχαμε πει με τον προπονητή μου, πως θα κυνηγήσω να βγω μπροστά. Από την αρχή θέλησα να κολλήσω στο προπορευόμενο γκρουπ, ωστόσο κλείστηκα και έμεινα πίσω. Κατάφερα στη συνέχεια να ανεβάσω ρυθμό και σταδιακά να κερδίζω θέσεις έναντι των αντιπάλων μου. Η πίστα έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολη, κι έγινε δυσκολότερη με την βροχή", είπε αρχικά ο νεαρός αθλητής, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συνθήκες, που βρήκαν στο Τίλμπουργκ: "Όλα ήταν πολύ όμορφα. Η πίστα, το μέρος, τα σπιτάκια όπου μείναμε μέσα στο ζωολογικό κήπο. Ηταν πραγματικά μια τέλεια εμπειρία".

Ο Αναγνώστου το 2019 θα αγωνίζεται στην κατηγορία Κ23, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. "Φετινός στόχος είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στα 10.000 μέτρα. Τώρα το χειμώνα θα επιδιώξω καλές εμφανίσεις στον κλειστό στίβο", είπε ο νεαρός.

Τα αγωνίσματα της αντοχής παρουσιάζουν τα τελευταία δύο χρόνια φοβερά σημάδια βελτίωσης, γεγονός που δημιουργεί και στους ίδιους τους αθλητές την προσδοκία για κάτι καλύτερο.

"Οι αθλητές της αντοχής έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια πως μπορούν να κυνηγήσουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Είμαστε αρκετά παιδιά που διαθέτουμε τα προσόντα και φαίνεται πως μπορούμε να προσπαθήσουμε να φτάσουμε τα αγωνίσματα μας λίγο πιο κοντά στα επίπεδα που ήταν στο παρελθόν. Ο συναγωνισμός που υπάρχει μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι", συμπλήρωσε.

Ο Αναγνώστου το καλοκαίρι κατέκτησε την 19η θέση στα 10.000 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, ενώ νωρίτερα στη σεζόν διένυσε τα 10.000 μ. σε 30.10.39, που είναι ατομικό του ρεκόρ και μία από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στη χώρα μας, στην κατηγορία των Εφήβων. Παράλληλα, ο 19χρονος στη διάρκεια της χρονιάς βελτίωσε τα ατομικά του ρεκόρ σε 1.500 μ. (3.53.08), 5.000 μ. (14.38.14) και στα 3.000 μ. (8.31.64) στον κλειστό στίβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ