ΣΤΙΒΟΣ

Στα 4,66 μ. η Στεφανίδη στη Φιλοθέη

FILOTHEI GALA 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
FILOTHEI GALA 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η "χρυσή" ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου, Κατερίνα Στεφανίδη, ήταν νικήτρια στο 20ο επετειακό Filothei Women Gala με καλύτερο άλμα στα 4,66 μ. Εξαιρετική Γκούσιν και 1,88 μ. στο ύψος.

Στο "Στέλιος Κυριακίδης" στο στάδιο που έκανε τα πρώτα της αθλητικά βήματα και στο οποίο το 2016 ξεπέρασε τα 4.86 μ. επέστρεψε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η "χρυσή" ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου, ήταν νικήτρια στο 20ο επετειακό Filothei Women Gala με καλύτερο άλμα στα 4,66 μ., σε έναν αγώνα που έγινε με έντονο αέρα και δεν επέτρεψε στις μετέχουσες να αγωνιστούν όπως θα ήθελαν. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειες της με επιτυχημένο άλμα στα 4,56 μ., ενώ στη συνέχεια πέρασε με την δεύτερη τα 4,66 μέτρα.

Η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον σύζυγο της Μιτσελ Κρίερ στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 4,73 μ., προκειμένου να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ. Η τρίτη της προσπάθεια στο συγκεκριμένο ύψος ήταν καλή και φαίνεται πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανέβει υψηλότερα.

"Ελπίζαμε κάτι καλύτερο σήμερα, όμως, ο αέρας δεν μας άφησε πολλά περιθώρια. Ετσι λόγω του αέρα σ΄ήμερα αγωνίστηκα με πολύ μικρό κοντάρι, οπότε από θέμα ύψους θα έλεγα πως τα πήγαμε καλά. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου την Κυριακή στο Ραμπάτ. Η σεζόν είναι μεγάλη κι έχουμε ακόμη το χρόνο να δουλέψουμε", είπε η Στεφανίδη με το τέλος του αγώνα.

Η Στεφανίδη αγωνίστηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά στη διοργάνωση, του συλλόγου της, και οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χρειάστηκε να περάσει πολύ ώρα υπογράφοντας αυτόγραφα και βγαίνοντας φωτογραφίες με τους μικρούς θαυμασές της.

Δεύτερη στον αγώνα ήταν η Ελένη Πόλακ με 4.30 μ., που στη συνέχεια άφησε το 4,40 μ. και δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 4,50 μ. και τρίτη η Αντζέλικα Μόσερ με 4,20 μέτρα.

Ο αντίθετος άνεμος δεν άφησε περιθώρια στις αθλήτριες που μετείχαν στα 100 μ. εμπ. των γυναικών. Η Ρουσλάνα Ρασκοβα έφυγε καλύτερα απ' όλες στον βατήρα και τερμάτισε σε 13.28 (-1,5), ενώ δεύτερη ήταν η Ελισάβετ Πεσιρίδου με 13.56. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου θα κάνει τον επόμενο αγώνα της το Σάββατο στο Σαμορίν.

Η Ριμόνα Μπάρτζελ (Τζαμάικα) ήταν νικήτρια στα 100 μ. με 11.59 (-2,5) εκεί όπου η Ραφαέλα Σπανουδάκη με 11.64. "Ο αέρας δεν μας επέτρεψε να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Σε κάθε περίπτωση ήταν μια ωραία διοργάνωση. Συνεχίζω στην Κααμάτα, όπου θα τρέξω 200 μ.", είπε η Σπανουδάκη.

Στα 100 μ. των γυναικών συμμετείχε και η κορασίδα πρωταθλήτρια Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, που ήταν νικήτρια στη σειρά της με 12.04 (-1,9) επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το ταλέντο της.

Στο μήκος, η Αμπιγκάιλ Ιροζούρου (Μ. Βρετανία) προσγειώθηκε στα 6,53 μ. (-0,6) στο πέμπτο της άλμα και αναδείχθηκε νικήτρια. Λίγο πίσω έμεινε η Μαρίνα Μπεχ - Ρόμαντσχουχ (Ουκρανία) με 6,48 μ. και τρίτη ήταν η Γκουανέσα Μπουρκς (ΗΠΑ) με 6,33 μέτρα. Καλύτερη Ελληνίδα του αγώνα ήταν η Οξάνα Κορένεβα με 6,13 μ. (-1,8).

Στο τριπλούν η Τζένι Έλμπε ήταν νικήτρια με 13,30 μ. (-1,7), ενώ η Σπυριδούλα Καρύδη ακολούθησε με 13,25 μ., σε μία ακόμη καλή εμφάνιση της στη σεζόν.

Εξαιρετική Γκούσιν και 1,88 μ. στην Φιλοθέη

Με τη μουσική να παίζει δυνατά, τον κόσμο να της δίνει τον ρυθμό και τις συναθλήτριες της να τη χειροκροτούν, η Τατιάνα Γκούσιν κατάφερε να κάνει πολύ καλό αγώνα, στη διάρκεια του 20ου Filothei Women Gala.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια των τελευταίων ετών κατέλαβε την πρώτη θέση στο ύψος με καλύτερη προσπάθεια στα 1,88 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Η Γκούσιν προέρχεται από τις καλές εμφανίσεις του χειμώνα, όπου πέρασε τα 1,94μ. και δείχνει πως είναι θέμα χρόνου να βρει και στον ανοιχτό στίβο άλματα πάνω από το 1,90 μέτρα. Κάτι που θα μπορούσε να έχει κάνει και στον αγώνα της, αφού η τρίτη της προσπάθεια στο 1,90 μ. ήταν πολύ καλή.

Η Οξάνα Οκούνεβα (Ουκρανία) ήταν δεύτερη επίσης με 1,88 μ. και η Σβετλάνα Ράντζιβιλ (Ουζμπεκισταν) τρίτη με 1,85 μέτρα. Η Ιωάννα Ζάκκα ξεπέρασε το 1,82 μ. και στη συνέχεια έχασε οριακά το 1,85 μ., ύψος που θα αποτελούσε ατομικό της ρεκόρ. Στο ύψος των γυναικών μετείχαν δύο νεαρές αθλήτριες δύο σπουδαίων μορφών του ύψους Ανδρών. Η 15χρονη κόρη του Λάμπρου Παπακώστα, Σάντυ Παπακώστα που ανέβηκε πάνω από τα 1,70 μ. και η 13χρονη κόρη του Ντράγκουντιν Τόπιτς, που έκανε 1,65 μέτρα.

"Μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο μίτινγκ και είναι αλήθεια πως θα ήθελα να ανέβω λίγο υψηλότερα σήμερα. Ηταν ένας καλός αγώνας, στον οποίο θα μπορούσα να έχω κάνει και το 1,90 μέτρα. Εκανα κάποια μικρά λάθη, τα οποία θα μπορώ να διορθώσω στην επόμενη διοργάνωση στην Οστράβα", είπε η Γκούσιν με το τέλος του αγώνα.

Στα 2,10 μ. ο Μέρλος σε μίτινγκ στην Ζένιτσα

Σε διεθνές μίτινγκ στη Ζένιτσα αγωνίστηκε ο Αντώνης Μέρλος, ο οποίος ξεπέρασε τα 2,10 μ. και κατέλαβε την τέταρτη θέση στο ύψος. Ο πρωταθλητής μας έκανε καλό αγώνα και θα μπορούσε να έχει ανέβει και υψηλότερα, αν από λάθος δεν του είχαν παρασύρει το σημάδι με αποτέλεσμα να χάσει τη φορά του.

"Τα άλματα στο 2,05 μια 2,10 ήταν πολύ καλά. Στη συνέχεια έχασα το σημάδι μου, ωστόσο το πάλεψα, τόσο στο 2,15 μ., όπου έκανα δύο άλματα, όσο και στο 2,20 μ., όπου εκτέλεσα το τρίτο και τελευταίο μου άλμα", είπε ο Μέρλος, ο οποίος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του, στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μινσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ