Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου αφιέρωσαν τα μετάλλια τους στα θύματα των φονικών πυρκαγιών και στη συνέχεια αστειεύτηκαν μεταξύ τους σε έναν απολαυστικό διάλογο. (VIDEO)

ADVERTISING

Η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη προκάλεσαν με την εμφάνιση τους συγκίνηση στα μέλη της ελληνικής ομάδας, που ήταν στις εξέδρες και προσπάθησαν να τους δώσουν επιπλέον ώθηση. Εκεί ήταν και οι δύο προπονητές, ο Ανδρέας Τσώνης και ο Μίτσελ Κρίερ, που ήταν κομμάτι του αγώνα κι ένιωσαν και αυτοί από την πλευρά τους την πίεση, αλλά και τη χαρά του αγώνα και στο τέλος όπως ήταν φυσιολογικό πανηγύρισαν μαζί τις διακρίσεις των αθλητριών τους.

Τα δύο κορίτσια με τη σημαία αγκαλιά έκαναν το γύρο του θριάμβου, φωτογραφήθηκαν και φυσικά μίλησαν στους δημοσιογράφους.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ η Νικόλ Κυριακοπούλου τόνισε: "Το πίστευα ότι θα ήταν ένας συγκλονιστικός αγώνας και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που μας στήριξαν εδώ αλλά και όλους που στάθηκαν στο πλευρό μας από την Ελλάδα και ξέρω ότι είναι πολλοί. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στους ανθρώπους που πριν από λίγο καιρό υπέφεραν. Για μένα ήταν σημαντικό το μετάλλιο, γιατί ήθελα μετά τη γέννηση του παιδιού μου, να δείξω στις αντιπάλους του εξωτερικού ότι επέστρεψα".

Στη συνέχεια αφιέρωσε την επιτυχία της στον ανθρώπους που έπληξε η πύρινη λαίλαπα: "Θέλω να το αφιερώσω στον κόσμο που υπέφερε στην Αττική καταρχήν, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης στην κόρη μου, στην Ομοσπονδία και στους χορηγούς μου".

ADVERTISING

Το λόγο πήρε η Κατερίνα Στεφανίδη που είπε: "Είναι μία μεγάλη επιτυχία, καθώς είναι το πρώτο πρωτάθλημα που πάμε πολύ καλά ως ομάδα. Είναι σημαντικό να προετοιμάζεται σωστά η ομάδα και για πρώτη φορά το κάνουμε και το δείχνουμε. Για μένα ήταν δύσκολη χρονιά καθώς αντιμετώπισα και προβλήματα τραυματισμών, περίμενα ότι ο αγώνας θα ήταν διαφορετικός με τη Σιντόροβα να πηγαίνει καλύτερα, είχα άγχος γιατί ήμουν φαβορί, άγχος για να τα καταφέρω αλλά τελικά όλα πήγαν καλά".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και αυτή στα θύματα από τις φωτιές. "Ηταν πραγματικά πολύ περίεργο αυτή η τραγωδία να είναι τόσο κοντά στο Ευρωπαϊκό. Εγώ τη βίωσα διαφορετικά τη φωτιά σε σχέση με άλλους γιατί ήταν κοντά στο σπίτι μου στην Παλλήνη και την βλέπαμε. Εκείνη την ημέρα δεν πήγα προπόνηση επειδή ανησυχούσαμε για το τι μπορεί να συμβεί. Η επιτυχία αυτή δεν θα φέρει πίσω τους ανθρώπους, ούτε τα σπίτια και τα αυτοκίνητα που έχουν καεί. Ελπίζουμε μόνο να προσφέραμε κάποια χαρά σε όλους τους ανθρώπους".

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τη Νικόλ Κυριακοπούλου να μιλήσει για την Κατερίνα Στεφανίδη με την αργυρή πρωταθλήτρια Ευρώπης να τονίζει: "Η Κατερίνα έχει αποδείξει τι αθλήτρια είναι. Έχει πάρει πολλά μετάλλια. Τα έχει πάρει όλα. Δεύτερο χρυσό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν αυτό και συνεχίζει". Σε εκείνο το σημείο η Κατερίνα Στεφανίδη διέκοψε τη συνομιλία τους λέγοντας με χιουμοριστική διάθεση: "Τι να σας πει; Δεν μιλάμε", με την Κυριακοπούλου να συμπληρώνει χαμογελώντας "Ναι, είμαστε τσακωμένες. Βάλε λίγη ίντριγκα. Βγάζουμε μαχαίρια".

Δείτε ολόκληρο το video με τις δηλώσεις τους.