ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη σε USADA: "Καθαρίστε πρώτα τα του οίκου σας"

Greece's Ekatarini Stefanidi celebrates during an attempt in the women's pole vault final at the European Athletics Championships at the Olympic stadium in Berlin, Germany, Thursday, Aug. 9, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Greece's Ekatarini Stefanidi celebrates during an attempt in the women's pole vault final at the European Athletics Championships at the Olympic stadium in Berlin, Germany, Thursday, Aug. 9, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Κατερίνα Στεφανίδη με ανάρτησή της πήρε θέση στη διαμάχη ανάμεσα στον USADA και τον WADA με φόντο τα όσα συμβαίνουν με την Ρωσία.

Η διαμάχη ανάμεσα στον USADA και τον WADA με επίκεντρο την τιμωρία της Ρωσίας έχει φουντώσει για τα καλά. Οι Αμερικανοί μετά από αρκετό διάστημα που είχαν χαμηλώσει το θέμα λόγω της υπόθεσης του Κόλμαν που έπεσε στα μαλακά επανέρχονται στο προσκήνιο.

Σε ανακοίνωσή του ο USADA (ο οργανισμός αντιντόπινγκ των ΗΠΑ) τονίζει πως δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι υπάρχει καθαρός Ρώσος αθλητής.

Την ίδια ώρα η Λασιτσκένε αποκλείστηκε από το μίτινγκ της Γλασκόβης με την δικαιολογία ότι δεν είναι σίγουρο πως μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχει υπάρξει απόφαση για το μέλλον των Ρώσων αθλητών από την WADA. Μάλιστα, η σπουδαία Ρωσίδα αθλήτρια, η οποία τα έχει βάλει και με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας στίβου της χώρας της, εξερράγη μετά την ανακοίνωση του USADA.

"Μπορείς να ρωτήσεις τον Άρμστρονγκ, τον Γκάτλιν, τον Κόλμαν και όλους τους αθλητές σας που έχουν εξαιρεθεί κάνοντας χρήση για θεραπευτικούς λόγους. Πρόσεχε τα λόγια σου παρακαλώ" εγραψε απευθυνόμενη στον πρόεδρο του USADA, Τράβις Τάιγκαρτ.

Θέση για το θέμα πήρε μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter και η Κατερίνα Στεφανίδη. "Για να είμαστε δίκαιοι, όλο αυτό το κρέας με τα στεροειδή και το τρόπο που μετράνε τα non show στους ελέγχους σε αυτήν την πλευρά του κόσμου πρέπει να πω πως ο USADA δεν έχει και την καλύτερη φήμη ούτε αυτός. Πρώτα επικεντρωθείτε στο πως καθαρίσετε το δικό σας οίκο…" έγραψε η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ.

Να υπενθυμίσουμε πως η Κατερίνα Στεφανίδη είναι πλέον μέλος της επιτροπής αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ