Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου με άλμα στα 4.83μ, το οποίο είναι η 4η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο! Πρώτος στο άλμα εις μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου. (VIDEOS)

Την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας πανηγύρισε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο πέρασε με επιτυχία τα 4.83μ, απειλώντας το πανελλήνιο ρεκόρ (4.91μ), ενώ παράλληλα η συγκεκριμένη επίδοση είναι η 4η καλύτερη φέτος στον κόσμο.

ADVERTISING

Ο Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με τη δεύτερη τα 4.56μ, με την πρώτα τα 4.66μ αλλά και τα 4.76μ, ενώ χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να περάσει τα 4.83μ. Στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη στα 4.92 για να βελτιώσει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν τα κατάφερε, παίρνοντας, ωστόσο, το θερμό χειροκρότημα από το κοινό της Πάτρας.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Ελένη Πόλακ με 4.41μ, ενώ τρίτη ήταν η μικρή αδερφή της Στεφανίδη, Γεωργία με 4.16μ.

Το επιτυχημένο άλμα της Στεφανίδη στα 4.83μ:

ADVERTISING

Το επιτυχημένο άλμα της Στεφανίδη στα 4.83μ.

ΑΤΣΑΛΗ ΠΤΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Στο άλμα εις μήκος, ο Μίλτος Τεντόγλου συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και διατηρήθηκε σε άλματα πάνω από τα οχτώ μέτρα. Ο Έλληνας πρωταθλητής άρχισε με άλμα στα 8.14μ και συνέχισε με 8.22μ, το οποίο ήταν κι η καλύτερη επίδοσή του στον αγώνα. Δεύτερος με εξαιρετική εμφάνιση και νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Αλέξανδρος Περιστέρης με 7.80μ. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Μιχάλης Μερτζανίδης με 7.75μ.

Οι προσπάθειες του Τεντόγλου

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πέμπτο άλμα ο Έλληνας πρωταθλητής παραπάτησε και βγήκε εκτός σκάματος, χτυπώντας ελαφρά το γόνατό του. Γι' αυτό το λόγο, αποφάσισε να μην διακινδυνεύσει έναν πιο σοβαρό τραυματισμό, κάνοντας άκυρο στο έκτο και τελευταίο άλμα.

Η άτσαλη πτώση του Τεντόγλου:

Η άτσαλη πτώση του Τεντόγλου

Photo Credits: Eurokinissi