ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος : Καλές επιδόσεις από τους σφυροβόλους στη "Μάχη της Κρήτης"

MEDIA DAY ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
MEDIA DAY ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ολοκληρώθηκε το πρωινό μέρος του φεστιβάλ ρίψεων στα Χανιά με τους πρωταθλητές της σφυροβολία να δείχνουν σε καλή κατάσταση.

Η Κρήτη συνεχίζει τους αγώνες για αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών, αφού μετά τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο, σειρά πήρε σήμερα η πόλη των Χανίων με τους αγώνες "Η μάχη της Κρήτης". Η διοργάνωση ξεκίνησε το πρωί με τους αθλητές και τις αθλήτριες των ρίψεων να δείχνουν σε ικανοποιητικό επίπεδο, δεδομένων των συνθηκών, που έχουν προηγηθεί.

Στη σφυροβολία των Ανδρών, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είχε καλύτερη βολή στα 72,38 μ. - και μία ακόμη πάνω από τα 70,00 μ. στα 70,08 μ. - και πήρε τη νίκη στον αγώνα επιβεβαιώνοντας από το ξεκίνημα της σεζόν, πως και φέτος θα επιδιώξει προσπάθειες πάνω από τα 76,00 μέτρα. Δεύτερος στον σημερινό αγώνα ήταν ο Μιχάλης Αναστασάκης με 70,08 μ., σε έναν αγώνα καθαρά προπονητικό για εκείνον και τρίτος ο Ιβάν Μενγκλεμπέη με 66,31 μέτρα.

Ο Ορέστης Ντουσάκης έδειξε ανεπηρέαστος από όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα και παρά τις αλλαγές στο προπονητικό του πρόγραμμα κατάφερε να δείξει σε εξαιρετική κατάσταση. Ο αθλητής, στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία Κ20 έστειλε τη σφύρα στα 71,37 μ. και συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ με την 6κ. σφύρα, το οποίο ήταν 67,97 μ. από την περσινή χρονιά. Ο Ντουσάκης ήταν από τους αθλητές που θα διεκδικούσαν συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει το 2021 και ο νεαρός αθλητής θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη διάκριση.

Πολύ καλή παρουσία είχε στο ίδιο αγώνισμα και η Αφροδίτη Τζατζιμάκη, που ήταν νικήτρια στην κατηγορία Κ16 με βολή στα 61,60 μ., εμφάνιση, που δείχνει πως μέσα στη σεζόν θα είναι σε θέση να κυνηγήσει το ατομικό της 64,12 μ. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών νικητής αναδείχθηκε ο Σοφοκλής Κουβεδάκης με 66,33 μ., ενώ στις γυναίκες η Κατερίνα Βαμβουκάκη με 56,06 μέτρα. Οι αγώνες θα συνεχιστούν μετά τις 16.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ