ΣΤΙΒΟΣ

Τρίτη η Παπαχρήστου στο Continental Cup

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2018 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2018 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Βούλα Παπαχρήστου με καλύτερο άλμα της στα 14,22μ. κατετάγη τρίτη στον τελικό του τριπλούν στο Continental Cup το οποίο διεξάγεται στην Οστράβα.

Με μία τρίτη θέση ολοκληρώθηκε η πρώτη ελληνική συμμετοχή στο Continental Cup το οποίο διεξάγεται στην Οστράβα. Η Βούλα Παπαχρήστου συμμετείχε στον τελικό του τριπλούν εκπροσωπώντας την ευρωπαϊκή ομάδα μαζί με την Κίρστιν Γκίρις (Γερμανία).

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν μπήκε καλά στον αγώνα της έχοντας δύο άκυρα άλματα, ωστόσο στο τρίτο της άλμα κατάφερε να κάνει 14,15μ. και να ξεπεράσει την καλύτερη επίδοση που είχε μέχρι τότε η Γκίρις (13.96μ.) και να συνεχίσει εκείνη τα άλματα της.

Για όσους δεν το γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι τα οριζόντια άλματα (μήκος και τριπλούν) στο Continental Cup διεξάγονται με έναν διαφορετικό τρόπο από εκείνον που έχουμε συνηθίσει. Στον πρώτο γύρο μετέχουν όλοι αθλητές, ενώ μετά την τρίτη προσπάθεια συνεχίζουν οι καλύτεροι από κάθε ήπειρο (και όχι οι τέσσερις καλύτεροι). Μετά την τέταρτη προσπάθεια συνεχίζουν οι δύο καλύτεροι, ενώ ο νικητής θα προκύπτει στο πέμπτο και τελευταίο άλμα .

Έτσι, λοιπόν, η Βούλα Παπαχρήστου με το άλμα της στα 14,15μ. κατάφερε να εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα ακόμα άλμα στον αγώνα. Στην τέταρτη προσπάθειά της βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο φτάνοντας στα 14,22μ., όμως η Ριπακόβα με 14,22 (Καζακστάν) ήταν εκείνη που πέρασε στο πέμπτο και τελευταίο άλμα μαζί με την Κατερίνε Ιμπαργκέν. Η Κολομβιανή ήταν και η μεγάλη νικήτρια αφού με καλύτερο άλμα στα 14,76μ. δεν είχε αντίπαλο.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη

Τρίτη η Παπαχρήστου στο Continental Cup
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ