ΣΤΙΒΟΣ

"Βενιζέλεια - Χανιά": Δημιουργεί υψηλές προσδοκίες η παρουσία του Τεντόγλου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το μήκος των Ανδρών θα είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα εντυπωσιακότερα αγωνίσματα της διοργάνωσης "Βενιζέλεια - Χανιά" (9 Ιουνίου). Η παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου είναι από μόνο της ικανή να δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες

Το μήκος των Ανδρών θα είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα εντυπωσιακότερα αγωνίσματα της διοργάνωσης "Βενιζέλεια - Χανιά" την Κυριακή, 9 Ιουνίου, στο στάδιο "Έλενα Βενιζέλου".

Η παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου είναι από μόνο της ικανή να δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για σπουδαίες επιδόσεις στον αγώνα. Ο Τεντόγλου είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο και ο πιο εξελίξιμος άλτης του μήκους, αυτή τη τη στιγμή στην γηραιά Ήπειρο.

Ο 21χρονος αθλητής, ο οποίος έχει φέτος 8,10 μ. και ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 8,30 μ., θα έχει την ευκαιρία να συναγωνιστεί καλούς αθλητές όπως ο Serhi Nykyforov (Ουκρανία) που ήταν πέμπτος στη διοργάνωση της Γλασκώβης και τρίτος τον περασμένο Αύγουστο στο βάθρο των νικητών στο Βερολίνο.

Ο Ουκρανός δεν έχει ακόμη κάνει αγώνες στη θερινή σεζόν, το χειμώνα είχε καλύτερο άλμα στα 8,03 μέτρα και το ατομικό του ρεκόρ είναι 8,23 μέτρα. Με ενδιαφέρον αναμένεται στο ίδιο αγώνισμα η παρουσία του Ρώσου Rail Kutuyev, που μετέχει ως ανεξάρτητος και έχει ατομικό ρεκόρ 8,10 μ., του Φιλανδού Kristian Back με 7,95 μ. και του Ουκρανού Vladyslav Mazur με 7,80 μ. από το χειμώνα και ατομικό 8,07 μέτρα.

"Βενιζέλεια - Χανιά": Δημιουργεί υψηλές προσδοκίες η παρουσία του Τεντόγλου

Ο Mazur ήταν νικητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στη διοργάνωση του 2017 στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας. Στην Ελλάδα θα κάνει έναν από τους πρώτους του αγώνες στη σεζόν και ο Ιταλός Kevin Ojiaku, που έρχεται στα Χανιά με ατομικό ρεκόρ 8,20 μ. και την εμπειρία ενός αθλητή, που βρίσκεται στα στάδια εδώ και χρόνια.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος και οι κορυφαίοι Ελληνες άλτες του μήκους. Ο Μιχάλης Μερτζανίδης, ο Νίκος Καψής, ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, ο Νίκος Ξενικάκης, ο Αλέξης Αργυρόπουλος είναι μονάχα ορισμένοι από αυτούς που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση

Το μίτινγκ "Βενιζέλεια - Χανιά" είναι ενταγμένο στην κατηγορία classic της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, γεγονός που ανεβάζει ακόμη περισσότερο τη δυναμική του, ενώ δίνει βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF).

Το μίτινγκ διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με τον Κύδωνα Χανίων και τον Ελευθέριο Βενιζέλο και συνδιοργανωτές την περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Πλατανιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ