ΤΕΝΙΣ

Αλλάζει επιφάνεια το US Open!

Naomi Osaka, of Japan, plays Madison Keys under a closed roof during the semifinals of the U.S. Open tennis tournament, Thursday, Sept. 6, 2018, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki)
Naomi Osaka, of Japan, plays Madison Keys under a closed roof during the semifinals of the U.S. Open tennis tournament, Thursday, Sept. 6, 2018, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki) AP PHOTO/ANDRES KUDACKI

Με ανακοίνωσή της η USTA έκανε γνωστό πως φέτος θα αλλάξει η επιφάνεια του Αμερικανικού Όπεν, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Το 2005 τοποθετήθηκε η επιφάνεια DecoTurf στα courts του Major της Νέας Υόρκης. Έκτοτε, δεν έγινε η παραμικρή αλλαγή. Φέτος ήρθε η ώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η επιφάνεια θα αλλάξει από DecoTurf σε Laykold.

Τι σημαίνει αυτό ;

Αρχικά, όπως μπορούμε να αντιληφθούμε, τα courts θα γίνουν πιο αργά σε σχέση με κάθε άλλη φορά. Η Laykold είναι η εταιρεία που “ντύνει” αρκετά μεγάλα τουρνουά στις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα το Masters του Miami Open.

Για πρώτη φορά στα 42 χρόνια ζωής της Laykold, ένα Grand Slam θα έχει courts της. Η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών είναι για πέντε χρόνια και έχει ισχύ από φέτος.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων λοιπόν, το φετινό Αμερικανικό Όπεν θα έχει διαφορετική όψη. Δεν έχει διευκρινιστεί βέβαια αν το χρώμα θα αλλάξει ολοκληρωτικά, όμως σίγουρα η αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα είναι εμφανής.

Το σημαντικότερο όλων, είναι να δούμε κατά πόσο θα γίνουν πιο αργά τα courts της Νέας Υόρκης. Για την ιστορία, η Laykold άλλαξε πέρυσι χρώμα τόσο στο New York Open (μαύρο), όσο και στο Miami Open (πιο ανοιχτό μπλε).

Η Laykold είναι η εταιρεία που εμπιστεύεται η USTA και για τα ties των Εθνικών ομάδων σε Davis και Fed Cup.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ