ΤΕΝΙΣ

Ανακοίνωση USTA: Θα γίνει το US Open

Naomi Osaka, of Japan, plays Madison Keys under a closed roof during the semifinals of the U.S. Open tennis tournament, Thursday, Sept. 6, 2018, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki)
Naomi Osaka, of Japan, plays Madison Keys under a closed roof during the semifinals of the U.S. Open tennis tournament, Thursday, Sept. 6, 2018, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki) AP PHOTO/ANDRES KUDACKI

Η USTA ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί κανονικά το US Οπεν εκφράζοντας την σιγουριά της ότι η ασφάλεια όσων αγωνιστούν σε αυτό είναι εξασφαλισμένη.

Η όριστική ενημέρωση που περίμεναν οι τενίστες από την USTA και τις διοργανώτριες αρχές του επαγγελματικού τένις, ATP και WTA, ήρθε την Παρασκευή κοι θαρραλέοι τενίστες ξεκινούν προετοιμασία για το μεγάλο ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

"Η USTA συνεχίζει να προγραμματίζει τη διοργάνωση του US Open και του Western & Southern Open" στο USTA Billie Jean King National Tennis Center. Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η ασφάλεια και η υγεία όλων όσων εμπλέκονται στα δύο τουρνουά, είναι εξασφαλισμένη" ανέφερε η ανακοίνωση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης την Παρασκευή.

"Συνεργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας σε θέματα υγείας όπως και την πόλη της Νέας Υόρκης και έχουμε αναπτύξει ένα πολύ δυνατό σύστημα ασφάλειας, με σκοπό να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες μόλυνσης στις εγκαταστάσεις και στο ξενοδοχείο των παικτών. Η Νέα Υόρκη παραμένει ως ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στη χώρα. Το αναλυτικό πλάνο με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα τηρηθεί, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες"

Ακόμη κι αν τελικά γίνει το μεγάλο τουρνουά της Νέας Υόρκης πάντως, δεν θα είναι λίγοι οι αθλητές που θα απουσιάσουν.

Μάλιστα, ήδη μεγάλα ονόματα, όπως η Άσλεϊ Μπάρτι για παράδειγμα, έχουν ανακοινώσει την απόσυρσή τους από τη διοργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tennis24, τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη, θα βρεθούν στις ΗΠΑ για να παίξουν στο US Open.

Ήδη η Μαρία βρίσκεται στο Παλέρμο για το πρώτο επίσημο τουρνουά της WTA εδώ και πέντε μήνες ενώ την Παρασκευή (31/07) ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναχώρησε για την Γαλλία όπου θα πραγματοποιήσει το τελικό στάδιο προετοιμασίας του πριν ταξιδέψει περίπου στις 20 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη για το Cincinnati Masters (23/08).

Τις επόμενες ώρες και μέρες, αναμένεται να γίνουν γνωστά και τα ονόματα που θα αγωνιστούν στο US Open, με τον Άντι Μάρει να εκφράζεται θετικά για το ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ