ΤΕΝΙΣ

Άνετα στους "4" του Ακαπούλκο ο Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal celebrates defeating Serbia's Miomir Kecmanovic in the second round of competition at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, in the early morning hours of Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Spain's Rafael Nadal celebrates defeating Serbia's Miomir Kecmanovic in the second round of competition at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, in the early morning hours of Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Άλλη μια μεταμεσονύχτια παράσταση για τον Ράφαελ Ναδάλ στο Ακαπούλκο, καθώς επικράτησε εύκολα 2-0 του 22χρονου Νοτιοκορεάτη, Σουνγού Κουόν.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε απέναντι στον 22χρονο Νοτιοκορεάτη, Σουνγού Κουόν, ο Ράφαελ Ναδάλ στον τελευταίο προημιτελικό του Abierto Mexicano την Πέμπτη.

Ο θρυλικός Ισπανός, σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη straight sets νίκη του στο Ακαπούλκο και με 6-2, 6-1επί του αντιπάλου του, πήρε το τελευταίο, χρονικά, εισιτήριο για τα ημιτελικά της ATP 500 διοργάνωσης, σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε στις 00:40 (τοπική ώρα).

Εκεί, θα συναντήσει τον πρώτο του μεγάλο αντίπαλο στο θεσμό, τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ο οποίος νωρίτερα πέτυχε σπουδαία νίκη με 6-4, 6-4 επί του Στάνισλας Βαβρίνκα, στο ντέρμπι των προημιτελικών.

Ο Κουόν, Νο76 της παγκόσμιας κατάταξης, προερχόταν από τρεις σερί προημιτελικούς στο ATP Tour (Πουνέ, Νέα Υόρκη, Delray Beach) ενώ στο 2ο γύρο του Ακαπούλκο είχε αποκλείσει στα δύο σετ το Νο8 του ταμπλό, Ντούσαν Λάγιοβιτς.

Παρά τη φόρμα και την αυτοπεποίθησή του, ο Νοτιοκορεάτης δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος πήρε το 100% των πολύ κρίσιμων πόντων στο ματς.

Ο 33χρονος από τη Μαγιόρκα, προηγήθηκε με break στο 4ο game (3-1) του εναρκτήριου σετ κι αφού έσωσε τρία break point του αντιπάλου του στη συνέχεια, πέτυχε και νέο break στο 8ο game για να κλείσει με 6-2 το πρώτο κομμάτι του αγώνα.

Τα τρία πρώτα games του 2ου σετ ήταν μαραθώνια, με τον Ναδάλ να σώζει πέντε συνολικά break points του Κουόν στα δύο πρώτα του service games, έχοντας πετύχει break στο 2ο game (2-0).

H συνέχεια ήταν πιο άνετη για τον αριστερόχειρα Ισπανό ο οποίος πιστοποίησε την ανωτερότητά του με νέο break στο 6ο game (5-1) και με τη συμπλήρωση μιάμισης ώρας αγώνα, σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Ράφα τελείωσε το ματς με 25 winners και μόλις 11 αβίαστα λάθη, έχοντας σε σπουδαία ημέρα, για μια ακόμη βραδιά στο Ακαπούλκο, το φοβερό του forehand.

Από την άλλη, ο Κουόν είχε 11 winners και 20 αβίαστα λάθη ενώ είχε 0/8 break points.

Η ημιτελική αναμέτρηση με τον Ντιμιτρόφ θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου (06:00GR) ενώ θα έχει προηγηθεί ο πρώτος ημιτελικός Ίσνερ-Φριτζ (02:00GR).

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ