ΤΕΝΙΣ

Απαράδεκτος ο Κύργιος, παράτησε το παιχνίδι με τον Ντελ Πότρο!

Nick Kyrgios of Australia, reacts as he plays Robin Haase of the Netherlands, during their men's singles match, on the fourth day of the Wimbledon Tennis Championships in London, Thursday July 5, 2018. (Jonathan Brady/PA via AP)
Nick Kyrgios of Australia, reacts as he plays Robin Haase of the Netherlands, during their men's singles match, on the fourth day of the Wimbledon Tennis Championships in London, Thursday July 5, 2018. (Jonathan Brady/PA via AP) AP

Για πολλοστή φορά, το παγκόσμιο τένις μιλά για τον Νικ Κύργιο. Για πολλοστή φορά, το κάνει για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Διαβάστε τι συνέβη την Παρασκευή (17/8) στο Σινσινάτι.

Για άλλη μία φορά, ο Νικ Κύργιος φρόντισε να προκαλέσει θόρυβο, για άλλη μία φορά για λάθος λόγο. Στον αγώνα του με τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο για τον τρίτο γύρο του Western & Southern Open στο Σινσινάτι, ο Ελληνοαυστραλός τενίστας εκνευρίστηκε νωρίς στο τρίτο σετ, αφού προηγουμένως είχε ισοφαρίσει στο 1-1 (7-6, 6-7) με τρομερή προσπάθεια, με αποτέλεσμα πρώτα να αφήσει δύο games στον Αργεντινό αντίπαλό του, πριν ξεσπάσει σε μία ρακέτα, στείλει ένα μπαλάκι στην εξέδρα, ανοίξει διάλογο με τον διαιτητή και προκαλέσει τους πάντες με την απίστευτα αλαζονική συμπεριφορά του.

Ο 23χρονος τενίστας φαίνεται πως εκνευρίστηκε από καθυστερήσεις του αντιπάλου του, όμως η συνολική του εικόνα δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί. Ο κόσμος τον αποδοκίμασε, ο ντελ Πότρο δεν ήξερε πως να διαχειριστεί την κατάσταση, ο διαιτητής απλώς σταμάτησε να προσπαθεί να συνεφέρει τον Κύργιο και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε μέσα σε πόλύ άσχημο κλίμα. Πλέον, μένει να δούμε αν θα δοθεί συνέχεια, αν θα υπάρξει κάποια επίπληξη στον Κύργιο, που μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να γίνει trending topic στο Twitter.

Παρόμοια συμπεριφορά είχε και στον χθεσινό του αγώνα με τον Μπόρνα Τσόριτς, όταν ένα διαιτητικό λάθος τον έβγαλε εκτός εαυτού με αποτέλεσμα να χάσει με κάτω τα χέρια το δεύτερο σετ και να στείλει το μήνυμά του εν όψει του σημερινού αγώνα με τον ντελ Πόρτο. Ο Κύργιος γύρισε στο κοινό και φώναξε " θέλετε να γίνετε διαιτητές; Ελάτε, όλοι μπορείτε. Μα που τους βρίσκουν αυτούς τους τύπους... Το tanking που θα δείτε στους επόμενους τρεις αγώνες, δεν θα το έχετε ξαναδεί".

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκαν ντελ Πότρο - Κύργιος, με τον Ελληνοαυστραλό να οδεύει πλέον προς το νούμερο 30 της παγκόσμιας κατάταξης (θα έχει τεράστια πτώση επειδή ήταν πέρυσι ο φιναλίστ του Σινσινάτι και φέτος αποχαιρέτησε στη φάση των 32), το χαμηλότερο των τελευταίων δυόμιση ετών του. Όλα αυτά, λίγες μέρες πριν το US Open που ξεκινά στις 27 Αυγούστου, στο οποίο ο Κύργιος είχε στόχο να φτάσει υγιής μετά τα προβλήματα στα γόνατα που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα.

* Ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο θα αντιμετωπίσει απόψε (17/8) τον Νταβίντ Γκοφέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ