ΤΕΝΙΣ

Απρόσμενη ήττα του Τσιτσιπά από τον Μπεράνκις

Απρόσμενη ήττα του Τσιτσιπά από τον Μπεράνκις
AP PHOTO/KEVIN HAGEN

Από τον δεύτερο γύρο του "Μοζέλ Όπεν" αποκλείστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έπεσε θύμα έκπληξης στον αγώνα με τον Λιθουανό Ρικάρντας Μπεράνκις, Νο. 103 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το "Μοζέλ Όπεν" δεν διήρκεσε πολύ για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Μες της Γαλλίας. Ο 20χρονος τενίστας ηττήθηκε από τον Ρικάρντας Μπεράνκις (Νο. 103 της παγκόσμιας κατάταξης) στον δεύτερο γύρο του τουρνουά με 2-1 σετ (7-6, 6-7, 3-6), παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε στο τρίτο σετ να επιστρέψει στο ματς από το 0-4.

Ο Τσιτσιπάς είχε μάλιστα και break point στο όγδοο game του τρίτου σετ (με το σκορ 3-4), δείχνοντας έτοιμος να αντιστρέψει την κατάσταση. Ο 28χρονος Λιθουανός κατάφερε όμως να κρατήσει το service game του χάρις σε ορισμένα πολύ καλά πρώτα σέρβις, διατηρώντας απόσταση δύο games από τον Έλληνα τενίστα. Εν τέλει ο Μπεράνκις δεν χρειάστηκε καν να σερβίρει εκ νέου για τη νίκη. Απέκτησε δύο break points στο ένατο game και εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο, σημειώνοντας μία σπουδαία νίκη.

Προηγήθηκε 5-1 στο tiebreak του 2ου σετ ο Τσιτσιπάς

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπήρξε ούτε ένα break στα πρώτα 26 games, ο Τσιτσιπάς έδειχνε έτοιμος να "καθαρίσει" το ματς στο tie break του δεύτερου σετ, όταν προηγήθηκε με 5-1. Ωστόσο ο Μπεράνκις εκμεταλλεύτηκε τα συνεχή λάθη του 20χρονου Έλληνα στα πρώτα σέρβις, πήρε τους επτά από τους επόμενους οκτώ πόντους και κατέκτησε το σετ με 8-6. Κάπου εκεί άρχισε η κατάρρευση του Στέφανου στο κορτ του Μες.

Ο Μπεράνκις έκανε break με το καλημέρα στο τρίτο σετ, κέρδισε τα επόμενα τρία games και προηγήθηκε μάλιστα και με 0-40 στο πέμπτο! Σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς αφυπνίστηκε. Βελτίωσε την υποδοχή του, εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη του Μπεράνκις και χωρίς να το... καταλάβει κανείς, "ξαναμπήκε" στο παιχνίδι. Μείωσε σε 3-4 και είχε την ευκαιρία να "σπάσει" το σέρβις του Λιθουανού στο όγδοο game. Στο τέλος, όμως, ο Μπεράνκις ήταν αυτός που έδειξε χαρακτήρα.

Photo credits: AP Photo/Kevin Hagen

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ