ΤΕΝΙΣ

ATP Rankings: Όλες οι αλλαγές στο σύστημα βαθμολόγησης

Serbia's Novak Djokovic reacts in a semi final match against Gael Monfils of France at the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Friday, Feb. 28, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Serbia's Novak Djokovic reacts in a semi final match against Gael Monfils of France at the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Friday, Feb. 28, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Η ATP μετά από συνάντηση που είχε με τους αθλητές βρήκε τη χρυσή τομή στο νέο σύστημα βαθμολόγησης που θα ισχύσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.

Η έλλειψη αγωνιστικής δραστηριότητας από τον περασμένο Μάρτιο, έκρινε επιτακτική την ανάγκη να βρεθεί ένα πιο δίκαιο σύστημα βαθμολόγησης στην ATP Rankings, με την επανέναρξη του Tour.

Οι διοικούντες του επαγγελματικού τένις, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τους ίδιους τους αθλητές και βρέθηκε η χρυσή τομή στο νέο σύστημα βαθμολόγησης που θα ισχύσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.

Θα συνεχίσει να ισχύει ο κανόνας "Best 18" που αφορά τα καλύτερα 18 αποτελέσματα στα τουρνουά που έχει συμμετάσχει ο τενίστας, ωστόσο η περίοδος επεκτείνετε από 52 εβδομάδες σε 22 μήνες (Μάρτιος 2019 - Δεκέμβριος 2020).

Τι θα ισχύει:

  • η κατάταξη του παίκτη θα υπολογίζεται από τα 18 καλύτερα τουρνουά στο διάστημα Μάρτιος '19 - Δεκέμβριος '20.
  • ένας παίκτης δεν μπορεί να μετρήσει δύο φορές το ίδιο τουρνουά. Για παράδειγμα, αν ένας παίκτης έπαιξε στο Madrid Masters το 2019 και παίξει ξανά το 2020, θα μετρήσει μόνο το καλύτερό του αποτέλεσμα
  • οι πόντοι που θα κερδηθούν κατά το 2020 θα μείνουν στη συλλογή του παίκτη για 52 εβδομάδες ή μέχρι το ίδιο τουρνουά να παιχτεί ξανά το 2021 - όποια συνθήκη επιβεβαιωθεί πρώτη

Οι προσωρινές αυτές αλλαγές έχουν τη συγκατάθεση τόσο των τεσσάρων Grand Slam όσο και της ITF. Η ATP, επεσήμανε ότι σε περίπτωση που ο κορονοϊός επηρεάσει και μέρος της σεζόν 2021, ενδεχομένως να χρειαστούν κι άλλες παρεμβάσεις στον τρόπο υπολογισμού της κατάταξης.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ