ΤΕΝΙΣ

Australian Open: Αεράτη στον τρίτο γύρο η Σάκκαρη

Maria Sakkari, of Greece, reacts after a shot to Camila Giorgi, of Italy, during the first round of the US Open tennis tournament Monday, Aug. 26, 2019, in New York. (AP Photo/Michael Owens)
Maria Sakkari, of Greece, reacts after a shot to Camila Giorgi, of Italy, during the first round of the US Open tennis tournament Monday, Aug. 26, 2019, in New York. (AP Photo/Michael Owens) AP PHOTO/MICHAEL OWENS

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε 2-0 σετ την Γιαπωνέζα, Νάο Χιμπίνο και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Australian Open. Πλέον, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μάντισον Κις (ΗΠΑ) - Αράντσα Ρους (Ολλανδία).

Στον τρίτο γύρο του Australian Open προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία συνεχίζει το "ταξίδι" της στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς. Η Γιαπωνέζα, Νάο Χιμπίνο, η οποία είχε περάσει από τα προκριματικά στο κυρίως ταμπλό, δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην Ελληνίδα τενίστρια και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μάντισον Κις (ΗΠΑ) - Αράντσα Ρους (Ολλανδία).

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η πρωταθλήτριά μας πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-4, ενώ έκανε δικό της και το δεύτερο με 6-4 γκέιμ, παίρνοντας το εισιτήριο για την τρίτη φάση της διοργάνωσης, δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση και έχει βάλει τον πήχη ψηλά, θέλοντας να προχωρήσει αρκετά φέτος.

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, η Σάκκαρη έκανε τα εύκολα δύσκολα, καθώς προηγήθηκε 3-0 και 5-2, αλλά το σετ πήγε στο 6-6 και χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να μπορέσει να μπει μπροστά. Πάντως, είχε πλέον το μομέντουμ και ήθελε στο δεύτερο σετ να καθαρίσει και να μην μπλέξει σε περιπέτειες.

Στο 4-4 και ενώ είχε σερβίς η Χιμπίνο, η Σάκκαρη κατάφερε να κάνει μπρέικ χωρίς να χάσει μάλιστα ούτε πόντο και στη συνέχεια σέρβιρε για να πάρει το ματς. Στο 40-0 έχασε απλά έναν πόντο, πήρε τον επόμενο και μαζί τη νίκη που την διατηρεί στο Open.

Για τρίτη φορά στην καριέρα της βρίσκεται στον τρίτο γύρο του Australian Open, μετά από το 2017 και το 2019. Συνολικά θα είναι για όγδοη φορά στον τρίτο γύρο ενός Grand Slam και θα διεκδικήσει την Παρασκευή (24/1) την πρώτη της είσοδο στη δεύτερη εβδομάδα.

Τα σετ: 7(4)-6, 6-4

AP Photo/Michael Owens

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ