ΤΕΝΙΣ

Australian Open: Άνετα, απλά και ωραία προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning a point against Italy's Salvatore Caruso during their first round singles match the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 20, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning a point against Italy's Salvatore Caruso during their first round singles match the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 20, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν συνάντησε καμία δυσκολία να κάμψει την αντίσταση του Ιταλού, Σαλβατόρε Καρούσο και πέρασε με 3-0 σετ στον δεύτερο γύρο του Australian Open.

Φουριόζος και ορεξάτος μπήκε στο φετινό Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο καυτά ονόματα στο χώρο του παγκοσμίου τένις και έχει στραμμένα πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και του ενδιαφέροντος.

Θυμηθείτε πώς κάλυψε τον αγώνα το Sport24.gr

Ο πρωταθλητής μας ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ιταλού, Σαλβατόρε Καρούσο, επικρατώντας με 3-0 σετ και πέρασε στον 2ο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς. Ο 21χρονος δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμος να προχωρήσει μακριά στη διοργάνωση. Ποιος ξεχνάει άλλωστε ότι πέρυσι έφτασε ως τα ημιτελικά, χάνοντας από τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που αντάμωσαν οι δυο τενίστες και η πρώτη που νικάει ο Τσιτσιπάς. Ο Ιταλός είχε επικρατήσει στη μοναδική φορά που είχαν βρεθεί αντιμέτωποι οι δυο τους το 2017 στο Brest Challenger με 6-3, 6-3. Βέβαια, από τότε έχουν αλλάξει πολλά και η διαφορά ανάμεσά τους είναι τεράστια.

Ο Τσιτσιπάς, Νο6 στο ταμπλό της διοργάνωσης, μπήκε από την αρχή με διάθεση να μην επιτρέψει στον Καρούσο να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι απ' αυτό το ματς. Με τρία μπρέικ στο σερβίς του Ιταλού και κρατώντας το δικό του, ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 6-0, κάνοντας το 1-0 και βάζοντας τις βάσεις για τη μετέπειτα νίκη του.

Στο δεύτερο σετ, ο Καρούσο ανέβασε ρυθμό, πίεσε περισσότερο, αλλά το μόνο που κατάφερε, ήταν να πάρει δυο γκέιμ από τον Τσιτσιπά, ο οποίος έκανε και πάλι δυο μπρέικ στο σερβίς του Ιταλού. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-2 και 0-40, όμως ο Καρουσο βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και να μειώσει σε 5-3. Μάλιστα, προηγήθηκε και 0-30 στο σερβίς του πρωταθλητή μας, ο οποίος πάντως απάντησε, έκλεισε το γκειμ και το σετ, φτάνοντας στη νίκη με 3-0 σετ.

Στο δεύτερο γύρο, ο Τσιτσιπάς θα παίξει τελικά με τον Φίλιπ Κολσράιμπερ, ενώ στη συνέχεια πιθανότατα θα πετύχει τον Μίλος Ράονιτς στον 3ο γύρο και τον Μπαουτίστα Αγκούτ στον 4ο. Ο στόχος βέβαια για το νικητή του ATP Finals είναι να φτάσει ως το τέλος και να διεκδικήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του.

Τα σετ: 6-0, 6-2, 6-3

AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ