ΤΕΝΙΣ

Australian Open: Πάλεψε αλλά λύγισε η Σάκκαρη

Australian Open: Πάλεψε αλλά λύγισε η Σάκκαρη
AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε για πάνω από δύο ώρες απέναντι στην περσινή φιναλίστ της Μελβούρνης, Πέτρα Κβίτοβα αλλά δεν κατάφερε να πιάσει το όνειρο μίας ιστορικής πρόκρισης στα προημιτελικά.

Έφτασε πολύ κοντά στο όνειρο, το άγγιξε, αλλά δεν κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα. Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε απέναντι στην πολύ ισχυρή και περσινή φιναλίστ της Μελβούρνης, Πέτρα Κβίτοβα αλλά δεν τα κατάφερε, με την Τσέχα να κερδίζει 2-1 σετ (6-7, 6-3, 6-2) και να την αποκλείει στους "16" του Australian Open.

Έτσι, η Σάκκαρη έχασε σπουδαία ευκαιρία να γράψει ιστορία και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που προκρίνεται σε προημιτελική φάση ενός Grand Slam. Η πορεία της ολοκληρώθηκε στον τέταρτο γύρο, ωστόσο έχει ακόμη ελπίδες να συμπεριληφθεί στο Top-20.

Η Σακ ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά, με ένταση και αυτοπεποίθηση απέναντι στην Τσέχα, την οποία βρήκε μπροστά της για τέταρτη φορά, έχοντας πλέον από δύο νίκες στις μεταξύ τους συναντήσεις.

Είχε αυτοπεποίθηση στο -πολύ καλό της- ξεκίνημα, παίρνοντας το πρώτο -αν και εξαντλητικό- σετ. Παρά τα break της Κβίτοβα που ισοφάρισε από 5-3 σε 5-5, απάντησε με δικό της break για να κριθούν όλα tie-break για να κάνει το 1-0 (7-4).

Στο δεύτερο σετ ξεκίνησε επίσης καλά και έκανε break back στην Τσέχα για να προηγηθεί με 2-1. Η εξέλιξη, όμως, δεν ήταν η επιθυμητή και σίγουρα όχι αυτή που προϊδέασε το ξεκίνημά της. Η Κβίτοβα υπερασπίστηκε το σερβίς της και ισοφάρισε σε 2-2, με τις δύο τενίστριες να έχουν από ένα break στη συνέχεια για να έρθει το 3-3. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, όμως, η Τσέχα τενίστρια απαντούσε διαρκώς στα σερβίς της Σάκκαρη και με δύο break πήρε το σετ με με 6-3.

Australian Open: Πάλεψε αλλά λύγισε η Σάκκαρη

Η ισοφάριση των σετ από την Τσέχα έφερε την αυτοπεποίθηση στην πλευρά της. Η Κβίτοβα προηγήθηκε 3-0 στο τρίτο σετ, έθεσε βάσεις νίκης και πρόκρισης, που εν τέλει ήρθαν με νέο break στο 8ο game για το 6-2.

Η Ελληνίδα τενίστρια πάλεψε για πάνω από δύο ώρες αλλά λύγισε απέναντι σε μία πολύ ισχυρή αντίπαλο, αποχαιρετώντας το όνειρο της οκτάδας, μετά όμως από μία σπουδαία πορεία με μεγάλες νίκες, τελευταία επί της Μάντισον Κις.

Photo Credits: AP Photo/Lee Jin-man

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ