ΤΕΝΙΣ

"Δεν χρειάζεται να προπονηθεί ο Φέντερερ"

Roger Federer in action during the exhibition tennis match against Rafael Nadal held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog)
Roger Federer in action during the exhibition tennis match against Rafael Nadal held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog) AP PHOTO/HALDEN KROG

Ο επί χρόνια συνεργάτης και προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ, Σέβεριν Λούτι, υπεραμύνεται της απόφασης του "Βασιλιά" να απέχει από τις προπονήσεις μέχρι το σώμα του να είναι στο 100% και να υπάρχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής στο τουρ.

Ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, σε πρόσφατη βιντεοσυνομιλία του με τον Γκούγκα Κουέρτεν, είχε αναφέρει: " Δεν προπονούμαι αυτήν την περίοδο και δεν βρίσκω τον λόγο να το κάνω. Είμαι χαρούμενος με το πώς αντιδρά το σώμα μου τώρα και θέλω να απολαύσω αυτό το διάλειμμα μετά από συνεχή χρόνια τένις. Όταν θα ξέρουμε πότε θα επιστρέψουμε και θα έχω κίνητρο, θα ξεκινήσω την προπόνηση".

Ο Λούτι, που συνεργάζεται με τον Φέντερερ εδώ και 12 χρόνια, συμφώνησε με την τακτική του Μαέστρου: " Για τον Ρότζερ, δεν είναι πια σημαντικό να χτυπάει μπάλες συνεχώς. Προέρχεται από επέμβαση στο γόνατο. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει άγχος ή χρονική πίεση για να προπονηθεί. Όταν τα τουρνουά θα ξεκινήσουν, θα έχει άφθονο χρόνο για προπόνηση" ανέφερε στο Tennis Channel. Η τακτική του Φεντ έρχεται πάντως σε αντίθεση με τα όσα πράττουν οι δύο μεγάλοι ανταγωνιστές του, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, που ήδη προπονούνται εντατικά ώστε να είναι πανέτοιμη με την επανέναρξη του τουρ.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ