ΤΕΝΙΣ

Γκαουτέντσι: "Κανένα πλάνο για μετά το Ρολάν Γκαρός"

Γκαουτέντσι: "Κανένα πλάνο για μετά το Ρολάν Γκαρός"
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Αντρέα Γκαουτέντσι έχει την... ατυχία να είναι chairman της ATP στην πιο παράξενη, πιθανώς, εποχή του παγκόσμιου τένις καθώς το καλεντάρι της διοργανώτριας αρχής έχει πάει περίπατο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ATP δέχεται αφόρητη πίεση τόσο από τους επαγγελματίες τενίστες όσο και από το κοινό να παρουσιάσει ένα οργανωμένο πλάνο και ένα ανανεωμένο καλεντάρι επαναφοράς στη δράση αλλά, η αλήθεια είναι, ότι απλά δεν μπορεί.

Δίχως να μασάει τα λόγια του, ο Γκαουτέντσι περιέγραψε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση και την απουσία ελέγχου που έχει αυτή τη στιγμή η ATP με συνέπεια να μην μπορεί να κάνει το παραμικρό πλάνο για την περίοδο μετά το Ρολάν Γκαρός.

"Έχουμε πολλές ερωτήσεις και ελάχιστες απαντήσεις γιατί, πολύ απλά, οι απαντήσεις είναι αδύνατον να βρεθούν! Σε σχέση με άλλα αθλήματα, το τένις βρίσκεται σε μειονεκτική θέση λόγω της παγκόσμιας φύσης του. Οι παίκτες αλλάζουν χώρα, ακόμα και ήπειρο, ανά εβδομάδα. Το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ μπορούν απλά να επιλέξουν ένα venue και να ολοκληρώσουν ένα τουρνουά. Αυτό είναι αδύνατον με το τένις".

"Οι κυβερνήσεις των χωρών δεν έχουν μπορέσει ακόμα να μας δώσουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το πώς θα κινηθούμε και με ποιους κανόνες. Συνεπώς, δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το αν και πώς θα γίνει η Ασιατική swing και τα ευρωπαϊκά indoor τουρνουά. Μπορεί να σας φαίνεται προφανές, αλλά δεν μπορώ να προβλέψω την πορεία του κορονοϊού" ανέφερε ο πρόεδρος.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ