ΤΕΝΙΣ

Η ενδιαφέρουσα προσέγγιση του Ρούμπλεφ για το Roland Garros

Η ενδιαφέρουσα προσέγγιση του Ρούμπλεφ για το Roland Garros
AP Photo/Kamran Jebreili AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

O Αντρέι Ρούμπλεφ εξηγεί γιατί είναι καλύτερα που μετακινήθηκε το Γαλλικό Όπεν, από το να μην γίνει καθόλου.

Είναι αλήθεια ότι οι τενίστες δεν έχουν σταθερό εισόδημα και τα λεφτά που κερδίζουν είναι αποκλειστικά από τα τουρνουά στα οποία συμμετέχουν ενώ και οι χορηγικές συμφωνίες με τις εταιρίες προϋποθέτουν αγωνιστική παρουσία και διακρίσεις με τη μορφή μπόνους.

Ειδικά οι τενίστες με χαμηλότερη κατάταξη, έχουν υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα λόγω της ακύρωσης πολλών τουρνουά, εξαιτίας του κορονοϊού.

Το Roland Garros, γύρω από το οποίο κινούνται 350-400 εκατομμύρια ευρώ, πήρε την απόφαση να μεταφερθεί την αμέσως επόμενη εβδομάδα μετά το US Open και για πρώτη φορά θα είναι το τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Πολλοί τενίστες παραπονέθηκαν για την πρωτοβουλία των Γάλλων καθώς δεν υπήρξε συνεννόηση μαζί τους, ωστόσο ο Αντρέι Ρούμπλεφ με μια πιο ψύχραιμη ματιά, συμπέρανε ότι είναι θετική η διεξαγωγή του Γαλλικού Όπεν, έστω και αμέσως μετά το τέλος του Αμερικανικού Όπεν.

"Στην αρχή εξεπλάγην με την απόφαση αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πραγματοποιηθεί το Roland Garros, παρά να μην γίνει καθόλου. Σε αντίθεση με τα ομαδικά αθλήματα, οι τενίστες δεν έχουν σταθερό μηνιαίο μισθό. Βγάζουμε λεφτά, ανάλογα με τα αποτελέσματα που έχουμε στα τουρνουά. Δεν δεν παίζουμε, δεν κερδίζουμε χρήματα. Οπότε, σίγουρα είναι καλό που θα γίνει το Roland Garros καθώς προσφέρει πολλά χρήματα σε πολλούς παίκτες" είπε ο Ρώσος πρωταθλητής.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, τα Grand Slam έχουν αυξήσει εντυπωσιακά το prize money που δίνουν στους ηττημένους των πρώτων γύρων και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους τενίστες με μικρότερη κατάταξη, να κερδίσουν ένα ευκαταφρόνητο ποσό που το χρησιμοποιούν για να ικανοποιήσουν τα πολλά έξοδα που έχει ένας τενίστας σε ετήσια βάση (εισιτήρια, προπονητή, φυσιοθεραπευτή κλπ).

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Kamran Jebreili

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ