ΤΕΝΙΣ

Η Τιγκ στέρησε από την Μπουσάρ τον τίτλο

Patricia Maria Tig of Romania returns a shot to Paula Badosa of Spain during their second round match of the Korea Open tennis championships in Seoul, South Korea, Thursday, Sept. 19, 2019. (AP Photo/Ahn Young-joon)
Patricia Maria Tig of Romania returns a shot to Paula Badosa of Spain during their second round match of the Korea Open tennis championships in Seoul, South Korea, Thursday, Sept. 19, 2019. (AP Photo/Ahn Young-joon) AP

Η Πατρίσια - Μαρία Τιγκ έκανε την έκπληξη και κέρδισε την Τζίνι Μπουσάρ στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ρουμάνα Πατρίσια - Μαρία Τιγκ στέρησε τελικά στην Τζίνι Μπουσάρ τον πρώτο της τίτλο μετά το 2014! Η 26χρονη Καναδέζα τενίστρια έφτασε σε τελικό WTA για πρώτη φορά μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια αλλά έμεινε εκεί μιας και η 26χρονη Ρουμάνα κατόρθωσε να κατακτήσει τον παρθενικό της τίτλο καριέρας κερδίζοντας με ανατροπή την Μπουσάρ 2-6, 6-1, 7-6(4) στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Η Τιγκ ήταν η καλύτερη τενίστρια μετά το πρώτο σετ στο οποίο κυριάρχησε η Μπουσάρ.

Η Ρουμάνα είχε ευκαιρίες για διπλό break στο 4-1 του τρίτου σετ πριν καταφέρει η Μπουσάρ, με τρομερή προσπάθεια και πείσμα, να σώσει έξι(!) match points της αντιπάλου της στέλνοντας το ματς σε tie break. Και εκεί που θα νόμιζε κανείς ότι το μομέντουμ θα ήταν ξεκάθαρα υπέρ της Μπουσάρ εκεί, η Τιγμ, με ολύμπια ψυχραιμία, κατάφερε να κερδίσει την διαδικασία και να μείνει με το τρόπαιο της νικήτριας στα χέρια!

Και οι δύο τενίστριες κέρδισαν πολλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη με την Τιγκ να ανεβαίνει στο career high No58 ενώ η Μπουσάρ ανέβηκε 109(!) θέσεις φτάνοντας στο Νο163.

ISTANBUL OPEN DRAW | OOP

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Ahn Young-joon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ