ΤΕΝΙΣ

Ήττα για Τσιτσιπά και Κούλχοφ στον τελικό του Μαϊάμι Όπεν

Ήττα για Τσιτσιπά και Κούλχοφ στον τελικό του Μαϊάμι Όπεν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Γουέσλεϊ Κούλχοφ ηττήθηκαν με 7-5, 7-6 (8) στον τελικό του διπλού στο Μαϊάμι Όπεν από τους θρυλικούς Αμερικανούς Μάικ και Μπομπ Μπράιαν. (VIDEO)

Η εξαιρετική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά και του Γουέσλεϊ Κούλχοφ στο διπλό του Μαϊάμι Όπεν ολοκληρώθηκε στον τελικό. Το εμπόδιο των θρυλικών Μάικ και Μπομπ Μπράιαν αποδείχτηκε ανυπέρβλητο και οι Αμερικανοί επικράτησαν με 7-5, 7-6 (8).

Για να έχουμε μία εικόνα για το ποιους είχαν απέναντι τους ο Τσιτσιπάς και ο Ολλανδός συμπαίκτης του αρκεί να αναφέρουμε πως ο Μάικ Μπράιαν έχει κατακτήσει 18 Grand Slam και είχε μαζί τον αδερφό του Μπομπ στα 16 από αυτά. Συνολικά, ο πρώτος έχει κατακτήσει 122 τίτλους στην καριέρα του και ο δεύτερος 117!

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Γουέσλεϊ Κούλχοφ έπαιξαν για δεύτερο τουρνουά μαζί κι αν μη τι άλλο έδειξαν πως διαθέτουν την απαραίτητη χημεία. Παρέα με τον Ολλανδό τενίστα, ο "Στεφ" απέκλεισαν μεταξύ άλλων το Νο2 του ταμπλό, Σοάρες/Μάρεϊ αλλά και τα πολύ δυνατά δίδυμα των Χατσάνοφ/Μεντβέντεφ και Ίσνερ/Κουέρι!

Πάμε τώρα στα του αγώνα. Ο τελικός ήταν κλειστός με τα δύο ζευγάρια να τα δίνουν όλα. Οι δύο πλευρές κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το ενδέκατο game όταν τα αδέρφια Μπράιαν έκαναν το break που αναζητούσαν και στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους για να κατακτήσουν το πρώτο σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ είχε ακόμα πιο δραματική εξέλιξη. Όλα τα game ήταν κλειστά, τα δύο ζευγάρια κράτησαν το σερβίς τους μέχρι τέλους και όλα κρίθηκαν στο tie break. Εκεί τα αδέρφια Μπράιαν κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση με 10-8 και στην κατάκτηση του τροπαίου. Αυτή ήταν η έκτη κατάκτηση του Μαϊάμι Όπεν για τους Μάικ και Μπομπ Μπράιαν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από αυτή την πορεία βρίσκεται πλέον και στο Τοπ100 του διπλού! Πριν την έναρξη του τουρνουά ήταν στο Νο210 της Παγκόσμιας κατάταξης και πλέον είναι στο 98 και είναι ο δεύτερος από το Τοπ10 του μονού που βρίσκεται εκεί μαζί με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και στο μονό ο Στέφανος Τστισιπάς την ερχόμενη Δευτέρα (01/04) θα βρεθεί ψηλότερα από ποτέ. Εάν ο Φέντερερ επικρατήσει επί του Ίσνερ στον τελικό του Μαϊάμι ο Στεφ θα είναι στην όγδοη θέση, ενώ σε περίπτωση που ο Αμερικανός καταφέρει να διατηρήσει τον τίτλο του τότε ο Έλληνας τενίστας θα είναι ένατος!

Κι όλα αυτά πριν συμπληρώσει τα 21 του χρόνια. Αν μη τι άλλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποδεικνύει ότι το μέλλον του ανήκει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ