ΤΕΝΙΣ

Καμία πρόθεση αλλαγής ημερομηνίας για το Laver Cup

Team Europe celebrates with the Laver Cup after defeating Team World in the Laver Cup tennis tournament, Sunday, Sept. 23, 2018, in Chicago. (AP Photo/Jim Young)
Team Europe celebrates with the Laver Cup after defeating Team World in the Laver Cup tennis tournament, Sunday, Sept. 23, 2018, in Chicago. (AP Photo/Jim Young) AP

To Laver Cup δίνει τη δική του απάντηση στη μονομερή απόφαση του Ρολάν Γκαρός να αλλάξει ημερομηνία σε περίοδο που συμπίπτει χρονικά με την πετυχημένη διοργάνωση ομαδικού φορμάτ.

Από τα χείλη των οργανωτών της φετινής διοργάνωσης που θα λάβει χώρα (;) στη Βοστόνη στις 25-27 Σεπτέμβρη, εκφράστηκε ξεκάθαρα η πρόθεση να μην αλλάξει τίποτα στην ημερομηνία διεξαγωγής.

"Σκοπεύουμε να διοργανώσουμε το Laver Cup κανονικότατα. Ξέρουμε ότι οι ημερομηνίες συμπίπτουν με αυτές του Ρολάν Γκαρός. Εμείς έχουμε εκδώσει και διαθέσει κανονικά τα εισιτήριά μας. Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις και αξιολογούμε την κατάσταση. Θέλουνε να ενημερώσουμε πάντως όλους, θεατές, παίκτες, σπόνσορες, την πόλη της Βοστόνης ότι το πρόγραμμα μας δεν έχει αλλάξει" ανέφερε η ανακοίνωση των οργανωτών.

Περί του "μύλου" που έχει δημιουργηθεί στο καλεντάρι της ATP με τις τόσες πολλές ακυρώσεις τουρνουά και την αλλαγή ημερομηνίας του Γαλλικού Όπεν μίλησε και ο tournament director του Αυστραλιανού Όπεν, Γκρεγκ Τάιλι:

"Δεν είμαι στη θέση των διοργανωτών του Γαλλικού Όπεν και δεν μπορώ να σχολιάσω την απόφασή τους. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η λύση. Ξέρω ότι το Laver Cup συνεχίζει κανονικά τον προγραμματισμό του. Ούτε αυτοί έχουν επικοινωνήσει με κάποιον, αλλά και πάλι δεν είμαι στη θέση τους. Βρισκόμαστε σε μια "παράξενη" κατάσταση. Θα υπάρξουν αλλαγές στο καλεντάρι και είναι φυσιολογικό. Τα Grand Slam πάντα συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αυτό δεν νομίζω να αλλάξει".

Είναι δεδομένο ότι, με τις υπάρχουσες συνθήκες, οι Ναδάλ και Τζόκοβιτς θα προτιμήσουν το Γαλλικό Όπεν από το Laver Cup σε αντίθεση με τον Ρότζερ Φέντερερ που, δίχως την παρουσία του οποίου, δεν νοείται Laver Cup.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Jim Young

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ