ΤΕΝΙΣ

Κας: "Ο Φέντερερ δεν είναι ο κορυφαίος της εποχής του"

Roger Federer in action during the exhibition tennis match against Rafael Nadal held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog)
Roger Federer in action during the exhibition tennis match against Rafael Nadal held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog) AP

O πρώην Νο4 τενίστας του κόσμου και κάτοχος του Wimbledon 1987, Πατ Κας, αναφέρθηκε στη μάχη για τον τίτλο του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών και δεν θεωρεί ότι είναι ο Ρότζερ Φέντερερ.

O πρώην Νο4 τενίστας του κόσμου και κάτοχος του Wimbledon 1987, Πατ Κας, αναφέρθηκε στη μάχη για τον τίτλο του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών. Ο Αυστραλός προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα Ubitennis και έπλεξε το εγκώμιο των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, κατατάσσοντας τους στην δική του λίστα με τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών.

Μάλιστα, ξεκίνησε από την 3η θέση, την οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα καταλαμβάνει ο Ρότζερ Φέντερερ μόλις τερματίσει την καριέρα του. Πολλοί θεωρούν τον Ελβετό ως GOAT, όμως όχι ο Πατ Κας, ο οποίος εξηγείται…

Αναλυτικά όσα είπε:

“Σχεδόν όλοι λένε πως ο Φέντερερ είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, αλλά νομίζω πως δεν είναι καν ο δεύτερος καλύτερος στην δική του Era.

Είναι δύσκολο για κάποιον να το πιστέψει αυτό, αλλά αν θες να λέγεσαι κορυφαίος της εποχής σου, πρέπει τουλάχιστον να έχεις ένα θετικό Η2Η record με τον μεγαλύτερο αντίπαλό σου, ή ακόμη και με τον δεύτερο μεγαλύτερο αντίπαλό σου.

Ο Ρότζερ βρίσκεται πίσω στα Η2Η με τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς. Αυτός είναι ο πρώτος παράγοντας στη δική μου λίστα, που τον κατατάσσει τρίτο στην εποχή του.

Σαν shotmaker, τον θεωρώ κορυφαίο όλων. Δεν έχω δει κάτι καλύτερο στη ζωή μου. Οι κινήσεις και τα χτυπήματά του είναι μαεστρικά. Είναι τα καλύτερα όλων. Όμως, νομίζω ότι δεν φτάνει.

Όταν τελειώσουν τις καριέρες τους και οι τρεις, ο Φέντερερ θα είναι τρίτος και στις κατακτήσεις Grand Slam. Δεν έχει και υπέρ του Η2Η, οπότε μοιραία θα έρχεται τρίτος”.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ