ΤΕΝΙΣ

Κόκο Γκοφ: Ο Μουράτογλου αναλύει το παιδί θαύμα της WTA

Coco Gauff of the U.S. reacts to winning a point against compatriot Sofia Kenin during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Coco Gauff of the U.S. reacts to winning a point against compatriot Sofia Kenin during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Ο Πατρίκ Μουράτογλου μίλησε για το φαινόμενο της Κόκο Γκοφ, η οποία μόλις στην ηλικία των 15 ετών βρέθηκε στο Top50 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Με αφορμή τα 16α γενέθλια (13 Μαρτίου) του παιδιού θαύματος του γυναικείου τένις, ο προπονητής της Σερίνα Γουίλιαμς, Πατρίκ Μουράτογλου, μίλησε για το τι περιμένει να δει τους επόμενους μήνες από την Κόκο Γκοφ. Η νεαρή Αμερικανίδα "σπάει" το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με τις επιδόσεις της και πλέον βρίσκεται στο Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης, περιμένοντας τη συνέχεια της αγωνιστικής δράσης, για να συνεχίσει και η ίδια την αναρρίχησή της.

Ο Πατρίκ Μουράτογλου, που έχει δουλέψει με την Γκοφ από πολύ νωρίς στην καριέρα της 16χρονης και ακολουθεί όσο μπορεί τα βήματά της στο γυναικείο Tour, μίλησε για τις τεράστιες δυνατότητές της.

Αναλυτικά όσα είπε:

Μπορώ να πω ότι η Κόκο δεν είναι μακριά από το να φτάσει σε έναν τελικό Grand Slam και να το κατακτήσει. Αισθάνομαι πως το επίπεδό της δεν απέχει και πολύ από τις κορυφαίες αυτή τη στιγμή. Το ματς κόντρα στην Κένιν στο Αυστραλιανό Όπεν φέτος, έδειξε πως χρειάζεται βελτίωση και δεν έχει φτάσει ακόμη στο πικ της. Δουλεύει συνεχώς όμως και παίζει σε ένα φοβερό επίπεδο. Έχει αυτοπεποίθηση και δεν θα εντυπωσιαστώ αν φτάσει σε κατάκτηση Grand Slam μέχρι το τέλος του 2020.

Ήδη το τένις της είναι μεγάλο. Έχει δυνατό σερβίς, απίστευτο μπάκχαντ, ανεβαίνει συχνά στο φιλέ και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όταν ένας πόντος είναι πολύ κρίσιμος, δεν φοβάται και βάζει πίεση στην αντίπαλό της.

Έχει καταλάβει πάρα πολλά πράγματα για το τένις. Μπορεί ακόμα να μην είναι πανέτοιμη για να μπει στο Top10 και να σταθεροποιηθεί εκεί, όμως είναι μια αντίπαλος που καμία τενίστρια δεν θέλει να πετύχει στο δρόμο της.

Είναι απίστευτα ώριμη για ένα 16χρονο κορίτσι. Αυτό με εντυπωσιάζει περισσότερο από όλα. Είναι μοναδικός ο τρόπος που χειρίζεται τους αγώνες της. Έχει κερδίσει την Βίνους Γουίλιαμς και την Ναόμι Οσάκα σε Grand Slams τουρνουά. Έχει φτάσει στην 2η εβδομάδα του Wimbledon, ούσα μόλις 15 ετών. Έχει πολλά να βελτιώσει ακόμη, αλλά καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως όταν θα είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα, θα ζήσουμε σπουδαίες στιγμές".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ