ΤΕΝΙΣ

Κορονοϊός: Αβέβαιη η επιστροφή του tour στο γρασίδι

Switzerland's Roger Federer, left, serves to Serbia's Novak Djokovic, right, during the men's singles final match of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 14, 2019. (AP Photo/Ben Curtis)
AP Photo/Ben Curtis AP PHOTO/BEN CURTIS

Ο Πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντένζι, άφησε ανοιχτό παράθυρο για παράταση της καραντίνας στο ATP Tour.

H απρόβλεπτη εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν επιτρέπει την εξαγωγή πρόωρων συμπερασμάτων για το αν το επαγγελματικό tour θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου, όπου είναι προγραμματισμένο μετά την απόφαση των δύο αρχών, ATP και WTA, να ακυρώσουν κάθε τενιστική δραστηριότητα μέχρι τις 7 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της χωμάτινης περιόδου.

Ο Αντρέα Γκαουντένζι που διαδέχθηκε τον Κρις Κερμόντ στον προεδρικό θώκο της ATP από την 1η Ιανουαρίου, είπε πως η επιστροφή στην χορτάρινη περίοδο παραμένει ο μεγάλος στόχος, ωστόσο ο ακριβής σχεδιασμός δεν είναι εφικτός λόγω των απρόβλεπτων συνεπειών της πανδημίας. Παράλληλα, ο Ιταλός παράγοντας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθούν μέτρα στήριξης στους τενίστες, ενδεχομένως και οικονομικά λόγω της ανύπαρκτης δραστηριότητας.

"Δυστυχώς, οι επιπτώσεις από την πανδημία του COVID-19 γίνονται αισθητές σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, καθώς και από τους παίκτες μας, τα τουρνουά και το Tour. Αυτό που ζούμε είναι κάτι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άθλημα. Η τρέχουσα κατάσταση εγείρει πολλά ερωτήματα τα οποία επεξεργαζόμαστε και εργαζόμαστε σκληρά για την αξιολόγηση όλων των επιλογών που έχουμε.

"Όταν γνωρίζουμε καλύτερα το πόσο θα διαρκέσει η κρίση και πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη δράση, θα δούμε και κάποια υποστηρικτικά μέτρα. Πρέπει να αποφύγουμε τις βιαστικές αποφάσεις και να κάνουμε υπομονή. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το μέγεθος της κρίσης για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε" είπε χαρακτηριστικά ο Γκαουντένζι στο atptour.com.

Ο Ιταλός επεσήμανε ότι η ATP βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπόλοιπες διοργανώτριες τενιστικές αρχές (ITF, WTA) αλλά και με την επιστημονική κοινότητα για την κοινή λήψη σωστών αποφάσεων, χωρίς βιασύνες.

"Πρόθεσή μας είναι να επιστρέψουμε στην έναρξη της χορτάρινης περιόδου. Είμαστε σε συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η πραγματικότητα δεν μας επιτρέπει να πάρουμε πρώιμες αποφάσεις και εξετάζουμε όλα τα δεδομένα εβδομάδα με εβδομάδα" πρόσθεσε.

Τέλος, ο Γκαουντένζι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Φαένζα της Βόρειας Ιταλίας, της πλέον "χτυπημένης" από τον ιό, περιοχής της Ιταλίας, ζήτησε από όλον τον κόσμο του τένις να συνεχίσει να διαδίδει τα εμπεριστατωμένα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

"Πρόκειται για μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας για όλους και δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από το να δοθεί προτεραιότητα στην υγεία. Σε προσωπικό επίπεδο, οι ιστορίες που έχω ακούσει από τους γνωστούς στην Ιταλία είναι σπαρακτικές. Η ανάγκη να ληφθούν σοβαρά υπόψη, να παραμείνουν στο σπίτι και να ασκείται υπεύθυνη κοινωνική αποστασιοποίηση είναι εξαιρετικής σημασίας και παροτρύνουμε όλους στην κοινότητα του τένις να διαδώσουν αυτό το σημαντικό μήνυμα στις επόμενες μέρες και εβδομάδες".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Ben Curtis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ