ΤΕΝΙΣ

Λιούις: "Ίσως δεν δούμε άλλο τένις φέτος"

Rafael Nadal, of Spain, prepares to serve to Daniil Medvedev, of Russia, during the men's singles final of the U.S. Open tennis championships Sunday, Sept. 8, 2019, in New York. (AP Photo/Charles Krupa)
Rafael Nadal, of Spain, prepares to serve to Daniil Medvedev, of Russia, during the men's singles final of the U.S. Open tennis championships Sunday, Sept. 8, 2019, in New York. (AP Photo/Charles Krupa) AP

Ρεαλιστικό χαρακτήρισε το σενάριο να μην παιχτεί καθόλου τένις στο υπόλοιπο του 2020 ο Executice Chief της AELTC, Ρίτσαρντ Λιούις.

Η All England Lawn Tennis Club που είναι εκ των βασικών διοργανωτών του Wimbledon Championships, την περασμένη Τετάρτη ανακοίνωσε την οριστική αναβολή του θρυλικού Grand Slamγια φέτος, προκαλώντας θλίψη στους τενίστες αλλά και στους φανατικούς του αθλήματος.

Ο Executive Chief της AELTC, Ρίτσαρντ Λιούις, με δηλώσεις του την Πέμπτη, χαρακτήρισε πιθανή την προοπτική να μην παιχτεί ξανά τένις τη φετινή σεζόν, αν η επιδημία του κορονοϊού συνεχίσει να εξελίσσεται το Καλοκαίρι αλλά και το Φθινόπωρο.

Ο Βρετανός παράγοντας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη διεξαγωγή των δύο Grand Slam σε Νέα Υόρκη και Παρίσι, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελιχθεί η πανδημία.

"Συνεχίζω να ελπίζω πως θα πραγματοποιηθεί η hardcourt season στις ΗΠΑ. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι η πιθανότητα να διεξαχθούν τα ATP Masters 1000 σε Καναδά και Σινσινάτι, είναι μάλλον μικρή. Ίσως είναι πιο ρεαλιστικό αν πούμε ότι δεν θα δούμε άλλο τένις φέτος. Ας ελπίσουμε, το US Open και το Roland Garros να διεξαχθούν κανονικά" είπε χαρακτηριστικά ο Λιούις.

Το Γαλλικό Όπεν που θα διεξαγόταν 24 Μαΐου με 7 Ιουνίου, πήρε την απόφαση να μεταφερθεί για το διάστημα 20 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου, ακριβώς μια εβδομάδα μετά τη λήξη του Αμερικανικού Όπεν.

ATP και WTA, από κοινού αποφάσισαν την παράταση της καραντίνας μέχρι τις 13 Ιουλίου και θα χρειαστεί να περάσει λίγος καιρός προκειμένου να φανεί αν είναι εφικτή η επανεκκίνηση των δύο tour τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ