ΤΕΝΙΣ

Μεγάλη νίκη του Τσιτσιπά κόντρα στον Μονφίς

Την νίκη του στον πρώτο γύρο του US Open κόντρα στον Τόμι Ρομπρέδο πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει κόντρα στον Τόμι Ρομπρεδο AP PHOTO/KEVIN HAGEN

Ο Στέφανος Τσιτσιπας σε ένα κλειστό ματς επιβλήθηκε με 7-6 (4), 4-6, 6-4 επί του Γκαλ Μονφίς και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Shanghai Rolex Masters.

Ακόμα μία μεγάλη νίκη πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που έχει βρεθεί μέσα στη χρονιά ο 20χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 7-6 (4), 4-6, 6-4 επί του Γκαλ Μονφίς και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Shanghai Rolex Masters.

Ο αγώνας ήταν απρόβλεπτος όπως ακριβώς και το παιχνίδι του Γάλλου τενίστα, όμως ο "Στεφ" κατάφερε να βρει τον τρόπο να πάρει τη νίκη.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να προηγηθεί με 3-1 στο πρώτο σετ, ωστόσο ο Μονφίς αντέδρασε και με τρία συνεχόμενα game προηγήθηκε με 4-3. Από εκεί και πέρα οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους και έτσι οδηγηθήκαμε στο tie break. Εκεί ο Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός και παρά το γεγονός ότι σπατάλησε τέσσερα set point κατάφερε να κάνει το 1-0 με 7-6 (4).

Στο δεύτερο σετ είχαμε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες και όλα ουσιαστικά κρίθηκαν στο έβδομο game. Εκεί ο Μονφίς έκανε το break, στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-4.

Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Στέφανου Τσιτσιπά να κάνει break στο όγδοο game και κατάφερε να προηγηθεί με 5-3. Ο Μονφίς μείωσε σε 5-4 κάνοντας break στο σερβίς του Τσιτσιπά, για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο Έλληνας τενίστας παίρνοντας το σετ με 6-4 και μαζί τη νίκη.

Στο δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοβ ο οποίος νωρίτερα επιβλήθηκε με 7-6 (6), 6-3, 6-4 επί του Αμερικανού Στιβ Τζόνσον. Ο Ρώσος είναι αυτή τη στιγμή στο Νο27 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Photo credits: AP Photo/Kevin Hagen

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ