ΤΕΝΙΣ

Μεντβέντεφ: Οι κακές συνήθειες του

Russia's Daniil Medvedev waves as he leaves the court following his fourth round loss to Switzerland's Stan Wawrinka at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Russia's Daniil Medvedev waves as he leaves the court following his fourth round loss to Switzerland's Stan Wawrinka at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για όλα όσα πέρασε πριν φτάσει στο Top5 της παγκόσμιας κατάταξης, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των κακών συνηθειών που είχε έξω από τα courts…

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, Νο5 τενίστας αυτή τη στιγμή στον κόσμο, δεν ήταν και το καλύτερο παιδί εκτός των courts. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του, αρχικά δεν πίστευε πως μπορούσε να φτάσει ούτε καν στους Top300 τενίστες του κόσμου και γι’ αυτό συνήθιζε να ασχολείται με άλλα πράγματα πέραν του τένις, στον ελεύθερό του χρόνο.

Αναλυτικά όσα αποκάλυψε μιλώντας στο Behind the Racket:

"Θυμάμαι τον εαυτό μου να μιλάει με τον Μπούμπλικ (Νο51, ΑΤΡ) λίγη ώρα πριν παίξω ένα τουρνουά της ITF στη Γαλλία. Τότε ήμουν περίπου στο Νο700 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Του έλεγα λοιπόν:"‘Πως θα φτάσουμε στο Top300; Νομίζω είναι απίθανο να συμβεί". Από τότε, κάθε φορά που με βλέπει με κοροϊδεύει λέγοντας μου: "Ουάου, μπράβο Ντανίλ. Πώς έφτασες στο Top300;".

Πάντως, εγώ και στο Top100 όταν έφτασα, ήξερα πως είναι πολύ δύσκολο να ανέβω περισσότερο. Ήξερα πως δεν ήμουν επαγγελματίας ακόμη. Όταν ήμουν στο court έδινα πάντα το 100% μου, αλλά εκτός των courts έκανα πολλά άσχημα πράγματα. Κοιμόμουν πολύ αργά, έπαιζα αμέτρητες ώρες βιντεοπαιχνίδια και δεν με ενδιέφερε το τένις τόσο. Εκεί που πραγματικά άλλαξε η ζωή μου, ήταν το διάστημα που ανέβαινα από το Νο70 μέχρι το Νο5.

Τότε, αποφάσισα να αφιερώσω τη ζωή μου στο τένις. Ήθελα να φτάσω τον εαυτό μου στα όριά του. Αυτός ήταν ο νέος μου στόχος. Θυμάμαι, πριν φτάσω στο Top10, πως ήμουν από τους χειρότερους στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Μπορεί να είχα κράμπες και μετά από μόλις 30 λεπτά αγώνα. Ήμουν αστείος, γιατί δεν γυμναζόμουν όπως έπρεπε. Η γυμναστική και η σταθερότητά μου όμως από τότε που μπήκα στο Top50, άλλαξαν την καριέρα μου".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ