ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: Έτσι προετοιμάζεται για την επιστροφή

Spain's Rafael Nadal shouts as he celebrates after winning his semifinal match against Bulgaria's Grigor Dimitrov at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Friday, Feb. 28, 2020.(AP Photo/Rebecca Blackwell)
Spain's Rafael Nadal shouts as he celebrates after winning his semifinal match against Bulgaria's Grigor Dimitrov at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Friday, Feb. 28, 2020.(AP Photo/Rebecca Blackwell) AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Ο Ράφαελ Ναδάλ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ESPN Argentina, αποκάλυψε το πρόγραμμα που ακολουθεί καθημερινά για να κρατηθεί σε φόρμα ενόψει της επιστροφής του τένις στην κανονικότητα του.

Ο Ράφαελ Ναδάλ μπορεί να έχει πει αρκετές φορές πως μέσα στην καραντίνα απέφευγε τις προπονήσεις και την γυμναστική, όμως από τη μέρα που τα μέτρα στην χώρα του χαλάρωσαν, δίνει αγώνα δρόμου για να είναι όσο πιο έτοιμος γίνεται στην επιστροφή του. Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ μίλησε στο ESPN της Αργεντινής για τις προπονήσεις του από τις 4 Μαΐου και έπειτα, από τότε δηλαδή που έπιασε ρακέτα για πρώτη φορά μετά την καραντίνα.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Προπονούμαι κανονικά τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Για την ακρίβεια, προσπαθώ να κρατηθώ μια ταχύτητα παρακάτω από ότι συνήθως, ώστε να μην κινδυνεύσω να τραυματιστώ. Περνάω καθημερινά περίπου μιάμιση ώρα στο court, παίζοντας τένις. Θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά και προσπαθώ να κρατιέμαι σε καλή κατάσταση αυτές τις μέρες.

Ξέρω, ότι αν κάνω αυτό που πρέπει, οι επιτυχίες θα έρθουν σύντομα. Μετά το τένις, κάνω την αποθεραπεία μου και το απόγευμα κλείνω με την γυμναστική μου στο γυμναστήριο, ώστε να παραμείνω fit. Με λίγα λόγια, ακολουθώ το ίδιο πρόγραμμα που ακολουθούσα και πριν, απλά με την διαφορά ότι προσπαθώ να μην δίνω το 100% μου στις προπονήσεις πλέον".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Rebecca Blackwell

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ