ΤΕΝΙΣ

Ο έντονος διάλογος του Τζόκοβιτς με δημοσιογράφο

Ο έντονος διάλογος του Τζόκοβιτς με δημοσιογράφο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στην διοίκηση της ATP και ο Σέρβος βρήκε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα σχετικά με αυτά που γράφονται. (VIDEO)

Το να συνομιλεί ένας παίκτης με δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δεν είναι κάτι το σύνηθες στο τένις. Ωστόσο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρήκε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα που γράφονται για εκείνον και δεν αφορούν όσα κάνει μέσα στα κορτ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Σέρβος είναι πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών του τένις και το τελευταίο διάστημα το όνομα του έχει συνδεθεί με όσα συμβαίνουν στη διοίκηση της ATP.

O "Νόλε" εμφανίστηκε από δημοσιεύματα ως ο άνθρωπος που ανάγκασε τον νυν πρόεδρο της ATP, Κρις Κέρμοντ να παραιτηθεί. Όλο αυτό το διάστημα που υπάρχουν αυτά τα σενάρια ο Σέρβος δεν θέλησε να τοποθετηθεί, αλλά τελικά το έκανε με αφορμή ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τουρνουά της Ρώμης.

Ο δημοσιογράφος των "New York Times", Μπεν Ρόθενμπεργκ, είναι ένας από αυτούς που υποστηρίζουν το παραπάνω σενάριο και ρώτησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο διοικητικό κομμάτι και ο "Νόλε" ήταν σαν να περίμενε αυτή την ερώτηση από καιρό: "Ο τρόπος που παρουσιάζονται όλα αυτά στα media δε μου αρέσει καθόλου. Δε νομίζω πως είναι δίκαιο να παρουσιάζομαι από σας σαν τον άνθρωπο που παίρνει όλες τις αποφάσεις. Είμαι ο πρόεδρος ενός συμβουλίου που αποτελείται από 10 παίκτες και η πλειοψηφία αποφασίζει. Είμαι ένας από τους 10".

Είπε μεταξύ άλλων στην αρχική του τοποθέτηση. Στη συνέχεια ο συντονιστής της συνέντευξης Τύπου θέλησε να δώσει σε άλλον δημοσιογράφο το μικρόφωνο, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν τον άφησε αφού ήθελε να ακουστεί και η δική του άποψη επί του θέματος. Έτσι, για περίπου εννιά λεπτά άνοιξε διάλογο με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο απαντώντας στα ερωτήματα του.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο ο "Νόλε" ξέσπασε και μιλώντας προς τον δημοσιογράφο τόνισε: "Πιστεύεις ότι πρέπει να απαντάω σε κάθε άρθρο, σε κάθε tweet που κάνεις εσύ και όχι μόνο εσύ, αλλά όλοι οι δημοσιογράφοι; Πιστεύεις ότι κάθε άρθρο που έχει δημοσιευτεί είναι διάφανο και αληθινό; Δεν λέω πως όλα όσα γράφονται είναι αναληθή. Σε καμία των περιπτώσεων".

Στη συνέχεια κλείνοντας τον διάλογο είπε: "Νιώθω πως έχω στοχοποιηθεί πολύ λόγω της θέσης μου. Όλοι με θεωρούν υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβαίνει στο τένις αυτή τη στιγμή, αυτό είναι άδικο. Αν κάποιος θέλει να καταλάβει πως λειτουργεί αυτό, δεν θα είχε τέτοια προσέγγιση. Αυτό προσπαθώ να πω, όχι για τις πληροφορίες που διαρρέουν. Κάποιες απ' αυτές είναι έγκυρες και κάποιες άλλες όχι. Απλά νιώθω πως ο τρόπος που βγαίνουν τα συμπεράσματα δείχνει πως υπάρχει έλλειψη σεβασμού. Απλά στοχοποιείται κάποιος και όλη η πίεση πέφτει πάνω του".

Δείτε το σχετικό βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ