ΤΕΝΙΣ

Ο Κύργιος κατάλαβε με ποιο τρόπο θα ισορροπήσει ψυχολογικά

Nick Kyrgios, of Australia, celebrates after beating Novak Djokovic, of Serbia, at the BNP Paribas Open tennis tournament, Wednesday, March 15, 2017, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Nick Kyrgios, of Australia, celebrates after beating Novak Djokovic, of Serbia, at the BNP Paribas Open tennis tournament, Wednesday, March 15, 2017, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Ο Νικ Κύργιος αποκάλυψε πριν από μερικές εβδομάδες πως θα συμβουλευόταν ψυχολόγο, προκειμένου να βελτιώσει τη συμπεριφορά του, διότι δημιουργεί πολλά εμπόδια στην καριέρα του και ο ίδιος ανέφερε πως έχει βρει τι πρέπει να κάνει.

Το ταλέντο του Νικ Κύργιου είναι μεγάλο. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας διαθέτει πολλά προσόντα, τα οποία όμως μένουν αναξιοποίητα εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του. Άλλοτε ξεσπάει, άλλοτε βαριέται και παρατάει τους αγώνες στη μέση, με αποτέλεσμα πολλάκις να έχει βρεθεί στο επίκεντρο για όλους τους λάθος λόγους.

Με τα... ελάχιστα που έχει κάνει για να βελτιώσει τα χαρίσματά του, έχει φτάσει μέχρι και το Νο13 του κόσμου το 2016. Θα μπορούσε και παραπάνω, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να χύνει όλη την καρδάρα με το γάλα κάθε φορά που φαίνεται έτοιμος για το βήμα παραπάνω.

Ο Κύργιος προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα με την συμπεριφορά του και για το λόγο αυτό αποκάλυψε πριν από μερικές εβδομάδες πως θα έβλεπε ειδικό. Ο 23χρονος πρωταθλητής είχε ανακοινώσει στους δημοσιογράφους πως θα ξεκινούσε συνεδρίες με ψυχολόγο για να διαχειριστεί το ταπεραμέντο του.

Όπως αποκάλυψε στην τελευταία του συνέντευξη στη Brisbane Times, ανέφερε πως έχει βρει τι πρέπει να κάνει, για να νιώθει καλύτερα, όταν ταξιδεύει και όταν αγωνίζεται.

"Νιώθω να έχω βρει τι λειτουργεί με μένα. Τα πολλά ταξίδια μακριά από το σπίτι, το να αγωνίζoμαι σε τουρνουά που δεν είναι απαραίτητο και το να συγκεντρώνομαι σε πράγματα που προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τόσο, ήταν αυτό που έπαιρνε όλη την ενέργειά μου. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολες φάσεις αυτή τη χρονιά, όταν ταξίδευα", δήλωσε ο Κύργιος και πρόσθεσε:

"Ξέρω πως πρέπει να αντιμετωπίσω ένα λιγότερο βαρύ πρόγραμμα. Να είμαι μόνο σε εκείνα τα τουρνουά που με ενδιαφέρουν πραγματικά και να αφιερώνω τον υπόλοιπο χρόνο μου στο NK Foundation. Τότε νομίζω θα είμαι πολύ καλύτερα ψυχολογικά. Στο τέλος της ημέρας, αυτό έχει σημασία.

Βλέπω ψυχολόγους και προσπαθώ να βελτιώσω την πνευματική μου υγεία. Νομίζω πως ωριμάζω σαν άνθρωπος. Έπρεπε να καθίσω κάτω και να δω τι με κάνει χαρούμενο αυτά τα χρόνια. Και νιώθω πολύ ξεχωριστά που έχω το ίδρυμα. Άνοιξα τα μάτια μου και είδα παιδιά που δεν έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Θέλω να τους δώσω αυτή την ευκαιρία. Τότε θα είμαι χαρούμενος.

Ο Κύργιος βρίσκεται στο Νο35 της παγκόσμιας κατάταξης. Το 2018 αγωνίστηκε σε 14 τουρνουά και κατέκτησε το πρώτο απ' αυτά, στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας και το 2019 θα ξεκινήσει στο Μπρίσμπεϊν, που αργότερα θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη για το Australian Open.

AP Photo/Mark J. Terrill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ